Arnhem Rhinos revancheert zich tegen De Hazenkamp na uitglijder tegen PSV

20 juni 2024 | Van onze AS-redactie

“Honkbal is bij uitstek een zomersport. Afhankelijk van het weer kan het voorkomen dat er twee weken niet gespeeld en nauwelijks getraind kan worden om daarna 3 wedstrijden in 7 dagen te moeten spelen”, legt Raynard Sophia, coach van Arnhem Rhinos, uit. Arnhem Rhinos beleeft van 16 tot 23 juni zo’n week. Afgelopen zondag ging het duel met PSV onverwacht kansloos verloren met 4-19, gisteravond (woensdag) volgde het herstel. In Nijmegen won Arnhem Rhinos van directe concurrent De Hazenkamp met 7-6. Zondag kunnen de ‘lads’ het tegen UVV 2 afmaken.

Sophia wist afgelopen zondag niet wat hem overkwam. Vooraf zag hij wel kansen om PSV te verslaan. Maar het ging meteen in de eerste slagbeurt van de Eindhovenaren al mis. En niet zo ’n klein beetje ook. Een paar doorgeschoten ballen, een paar keer 4 wijd en tot twee keer toe een mislukt dubbelspel betekende meteen al 9 runs tegen.

Een mentale tik die de Arnhemmers niet meer te boven kwamen. Het resulteerde in een 4-19 voorsprong voor PSV. Vanwege de natte weersomstandigheden werd de wedstrijd na de vijfde inning gestaakt.  De bond moet nog beslissen of de wedstrijd als gespeeld wordt beschouwd of dat de wedstrijd toch nog uitgespeeld moet worden.

“De jongens hadden moeite om de mislukte eerste inning te verwerken. Het zat een keer flink tegen en daar kon de ploeg niet mee omgaan. Er is helaas geen training meer voor de volgende wedstrijd tegen De Hazenkamp”, zei Sophia na de klap die PSV uitdeelde.
De coach van Arnhem Rhinos was zwaar teleurgesteld in zijn ploeg. “Maar in de aanloop naar de wedstrijd tegen De Hazenkamp heb ik met een aantal spelers individueel een gesprek gehad en er is een teamgesprek gevoerd. Net voor de wedstrijd zal ik in een teammeeting nog een keer duidelijk aangeven hoe er gespeeld moet worden.”

Revanche

De aanpak van Sophia bleek succesvol. Arnhem Rhinos stond woensdagavond in het duel met De Hazenkamp de gehele wedstrijd op voorsprong. Al werd het in de zevende inning nog spannend toen twee Arnhemse veldfouten alsnog roet in het eten dreigden te gooien. De veldfouten leverden de Nijmegenaren drie runs op. Maar werper Rhohendley Keyzer bleef knap acht innings op de heuvel staan en werd met maar liefst 117 ballen de winnende werper. Gesteund door een slagploeg die goed op dreef was: Yannick Driessen produceerde in zijn 3 slagbeurten 3 honkslagen, Dayron Simon scoorde 4 honkslagen in zijn 5 slagbeurten en Raul Werleman tweemaal uit zijn 4 slagbeurten. Met deze twee punten bleef de schade op de ranglijst beperkt. Een prima revanche voor de uitglijder eerder in de week tegen PSV.

Nieuwe kans

Komende zondag (23 juni) om 14.30 uur sluit Arnhem Rhinos op sportpark Valkenhuizen de intensieve week af met een wedstrijd tegen UVV 2. De Utrechtenaren beschikken over een talentrijke jonge ploeg met goede pitchers. Maar de slagploeg van de Arnhem Rhinos is tot op heden met 111 runs (de runs tegen PSV niet meegeteld) de sterkste in de competitie. De eerste wedstrijd tegen UVV 2 leverde de Arnhemse ploeg in Utrecht een 14-3 zege op. Logisch dat zondag opnieuw op een overwinning wordt gerekend.

* Tekst: Wilfrie Koekkoek
* Foto: Het team van Arnhem Rhinos. (Foto: Arnhem Rhinos)