Arnhem krijgt unieke topsporthal

3 februari 2011 | Van onze AS-redactie

Arnhem krijgt een unieke topsporthal: de Arnhemhal, geschikt voor sport op olympisch niveau en bestemd voor topsporters én Arnhemse sporters. De hal komt op Sportcentrum Papendal te staan. De bouw begint dit voorjaar, de hal is medio 2012 gereed.

De provincie Gelderland en de gemeente Arnhem hebben samen met het Ministerie van VWS bijgedragen aan de Arnhemhal, die een grote impuls zal geven aan het Gelderse en Arnhemse sportklimaat.Met de bouw van de Arnhemhal wordt Sportcentrum Papendal een trainingcentrum dat kan concurreren met de beste sportcentra in de wereld op het gebied van duurzaamheid, innovaties en variatie van faciliteiten. De Arnhemhal omvat geavanceerde voorzieningen op het gebied van kracht- en hersteltrainingen, het ‘coachplein’ en het sportrestaurant van de toekomst, waardoor de Arnhemhal bij uitstek geschikt wordt voor nationale en internationale selecties.

De hal heeft ook toegevoegde waarde voor breedtesport en gaat een belangrijke lokale functie vervullen. Er worden clinics en gasttrainingen georganiseerd voor Arnhemse sportverenigingen op het gebied van voeding, kracht- en conditietraining, mental coaching en life skill coaching. Middelbare scholieren kunnen middels ‘opschepsessies’ ervaringen opdoen in het sportrestaurant van de toekomst.
De hal bestaat  uit twee verdiepingen met belangrijke sportaccommodaties en faciliteiten. Het gaat om een balsporthal, een sprinthal, ruimte voor technische atletieknummers, een vechtsporthal, krachttraining- en herstelruimtes, een coachplein en het Sportrestaurant van de toekomst.
Daarmee beschikt Nederland met de Arnhemhal over een toptrainingsaccommodatie op Olympisch niveau.

Bron: NOCNSF.