Arnhem Jeugd Cup afgelast, doorgaan toernooi bij senioren onzeker

16 maart 2020 | Van onze AS-redactie

Het voetbaltoernooi om de Arnhem Jeugd Cup gaat dit jaar niet door. De organisatie heeft dat vanochtend besloten. Het toernooi bij de senioren om de Arnhem Cup gaat vooralsnog door, maar daarover wordt pas later een beslissing genomen.

“Voor wat betreft het toernooi bij de senioren wachten we af”, zegt toernooileider Ben van der Horst. ,,Als er na 6 april nog steeds niet gevoetbald mag worden in verband met het coronavirus, dan beraden we ons opnieuw. De kans bestaat dat we er dan een streep doorheen zetten.”

Ben van der Horst

Het toernooi bij de senioren was gevorderd tot de kwartfinales. Vorige week gingen de duels Jonge Kracht – Eldenia en Arnhemia – AVW ’66 niet door in verband met de slechte gesteldheid van het veld bij Eendracht. Door het coronavirus gaan deze maand ook SML – VDZ en Veluwezoom – SC Rheden niet door.

Het toernooi om de Arnhem jeugd Cup was nog niet van start gegaan. ,,Daar moest ook nog een volledige voorronde worden gespeeld. In de huidige situatie is dat nauwelijks nog te plannen”, aldus Van der Horst.

* Foto boven: RKHVV, winnaar van de Arnhem Cup in 2019. (Foto: Nico Kooij)