Arnhem Eagles verliest tweeluik van Lokomotief 2 en moet op herhaling

5 mei 2024 | Van onze AS-redactie

Natuurlijk, Darryl Donk was teleurgesteld. Maar hij toonde zich ook een realist. “Zij waren beter”, zei de basketbalcoach van Arnhem Eagles na de 69-78 thuisnederlaag tegen Lokomotief 2. Het tweeluik werd daardoor een prooi voor de ploeg uit Rijswijk, die ook het eerste duel won (92-79) en promoveert naar de promotiedivisie.

In MFC de Omnibus in Arnhem hielden beide ploegen elkaar tot en met het derde kwart in evenwicht: 61-61. Maar om het verschil van 13 punten goed te maken moest de thuisploeg in het vierde kwart forceren. Daarbij ging er meer mis dan goed ging. Arnhem Eagles scoorde nog maar 8 punten, waardoor de gasten uit Rijswijk met solide spel uiteindelijk hun overwinning en promotie veiligstelden.

Voor de neutrale toeschouwer was het een zeer aantrekkelijk duel, waarbij het ‘driepuntergeweld’ van de Lokomotief 2 uiteindelijk de doorslag gaf.

Veel tijd om te treuren krijgt Arnhem Eagles niet, want de komende week zullen er nog twee wedstrijden worden gespeeld tegen het Zwolse Landstede 2 dat uitkomt in de promotiedivisie. Komt Arnhem Eagles daarin als winnaar uit de strijd, dan promoveert de ploeg van coach Darryl Donk alsnog.

Ondanks het verlies was Donk trots op zijn ploeg. “De jongens hebben hard gewerkt en alles gegeven. Meer mag en kun je als coach niet verlangen, toch?”

* Tekst: Pim Schouten