Arnhem Eagles vaster op tweede plek

27 januari 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De basketballers van Arnhem Eagles hebben hun tweede plaats op de ranglijst in de eerste divisie A zondag verstevigd. De ploeg van trainer Sven Voogt (foto) won zelf van Lokomotief (76-71) en zag achtervolger CobraNova verliezen.

De overwinning van Arnhem Eagles kwam zondag in sporthal De Laar moeizaam tot stand. Bij rust keek de thuisploeg zelfs tegen een 29-41 achterstand aan. “We kregen het even niet voor elkaar. We hadden de afgelopen week veel zieken en niet iedereen stond tegen Lokomotief honderd procent fit op het veld”, vertelde trainer Sven Voogt na afloop. “Daarnaast hebben we vorige week ook verloren. Ik wil niet spreken van een dip, maar het gaat wat moeizamer.”
Pas halverwege het vierde kwart kwam Arnhem Eagles voor het eerst op voorsprong. Aan het begin van de 34e minuut leidde Lokomotief met 57-59, nog geen twee minuten later waren de rollen omgedraaid: 65-59. Voogt: “Die acht punten kwamen allemaal uit vrije worpen, waarbij Bas de Leeuw daarin met 6 punten het grootste aandeel had.”
Die voorsprong gaf Arnhem Eagles tegen Lokomotief, dat dit seizoen pas driemaal won, niet meer uit handen. “Na die achterstand bij rust moesten we vol aan de bak en het was goed om te zien dat we dat op konden brengen”, zei Voogt, die nu met zijn ploeg vaster op de tweede plaats staat.
Die plek geeft aan het einde van het seizoen recht op de Final Four, waarin de nummers één en twee van de eerste divisie A en B gaan strijden om promotie.

Topscorers Arnhem Eagles: Guido Groenendijk (foto rechts) 20, Jeroen Dolleman 17, Bas de Leeuw 15.

Stand aan kop
1. Jugglers                14-26
2. Arnhem Eagles      13-20
3. CobraNova            14-18
4. Wyba                     13-16

—————————————————————

                                             (Advertentie)

Voetbalvereniging DVOV uit Velp zoekt voor het seizoen 2013 – 2014 voor het eerste elftal een resultaatgerichte hoofdtrainer. DVOV komt nu uit in de derde klasse van het zaterdagvoetbal en is een ambitieuze vereniging met 500 leden.

Naast ervaring als hoofdtrainer heeft u affiniteit met jeugdvoetbal en bent u in het bezit van het diploma TC 2. De trainer-coach verzorgt tweemaal per week, op de dinsdag- en donderdagavond, de training van onze selectie en heeft daarbij oog voor het inpassen en de doorstroming van onze jeugd. Op de zaterdag bent u verantwoordelijk voor de coaching van ons 1e elftal.

U bent in staat een hechte teamsfeer te creëren en spelers beter te maken. U staat zowel tussen als boven de groep en communiceert goed met de trainer van het 2e elftlal en de jeugdteams. Daarnaast heeft u oog voor de clubcultuur.

Heeft u interesse ?

Uw sollicitatie kunt u voor 6 februari per e-mail sturen naar: secretaris@dvov.nl.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Oscar Hutjes, telefoon: 06-19505375

—————————————————————