Arnhem Eagles staat na knotsgek duel met lege handen

16 januari 2017 | Van onze AS-redactie

De basketballers van Arnhem Eagles waren vol vertrouwen afgereisd naar Haarlem, maar stonden zaterdag na veertig enerverende minuten toch met lege handen. Triple  Threat bleek, na een 75-75 stand in de reguliere speeltijd, na de verlenging net iets te sterk voor de gasten : 89-81. Arnhem Eagles staat in de tweede divisie A op basis van een slechter doelsaldo nu laatste.

In de eerste tien duels behaalde Arnhem Eagles pas drie overwinningen, maar in Haarlem zou daar een zege aan worden toegevoegd, zo was de verwachting. “Vooral ook omdat we de laatste weken goed en met veel mensen hadden getraind”, zei center Guido Groenendijk (foto). “We waren er met elkaar van overtuigd dat we een goed resultaat konden neerzetten.”
Arnhem Eagles had in het eerste kwart echter niets in te brengen. Niets lukte en na tien minuten keken de bezoekers al tegen een 13-4 achterstand aan. “Een verschrikkelijk begin, maar vooral door een strakke verdediging van onze guards Mylthon Poulino en Miguel Brache leidde Triple Threat in het tweede kwart veel balverlies en kwamen we flink op stoom”, zei Groenendijk.
Met razendsnelle uitvallen scoorde Arnhem Eagles er lustig op los, zeker toen inside ook Groenendijk werd gevonden. Bij rust waren de rollen al omgedraaid en leidde de Arnhemse ploeg van trainer-coach René Heeres met 25-28.

Na rust bleken beide ploegen aan elkaar gewaagd. Arnhem Eagles nam de leiding, maar kon een kleine voorsprong van vier, vijf  punten niet uitbouwen. De wedstrijd kwam ook maar niet op gang, mede doordat de scheidsrechters heel strak floten en de beide teams veelal aan de vrije worplijn stonden. Met nog een minuut op de klok bleef het ongemeen spannend en volgden de scores er elkaar in een rap tempo op. het eindsignaal klonk bij 75-75.
“In de verlenging was de koek voor ons op”, vertelde Groenendijk na afloop. “Dat we nog een verlenging moesten spelen, was een mentale tegenslag en kwamen we niet meer tot goede aanvallen.”
Thriple Threat liep uit en ondertussen waren center Guido Groenendijk, guard Miguel Brache en forward Bram Sieben al naar de kant met vijf persoonlijke fouten. Gedesillusioneerd stapten de Arnhemse spelers bij een 89-81 eindstand van het veld. “Een hele zure verliespartij”, oordeelde Groenendijk.

Arnhem Eagles is komend weekeinde vrij. De ploeg van René Heeres komt pas op zondag 28 januari weer in actie. Dan staat in Barendrecht om 20.15 uur de loodzware uitwedstrijd tegen Binnenland op het programma.

Triple Threat – Arnhem Eagles 89-81 na verlenging. (75-75, 25-28)
Topscorers Arnhem Eagles: Bram Sieben 19, Guido Groenendijk 16, Miguel Brache 15, Dusko Vukic 14.

Uitslagen
Eerste divisie A
Zaterdag 14 januari
Landstede ZAC – BA Limburg              64-77
Zondag 15 januari
Triple Threat – Arnhem Eagles             89-81
Dreamfields Dolphins – Akrides           76-69
Red Stars – Hoofddorp                           84-49
Binnenland – Racing Beverwijk         103-70

Stand
1. Binnenland                11-18
2. Akrides                       11-16 
3. Almere                        10-14
4. Red Stars                    11-14
5. Racing Beverwijk     11-12
6. Dolphins                     11-10
7. Hoofddorp                 10-8
8. Landstede ZAC          11-8
9. BA Limburg                10-6
10. Triple Threat            11-6
11. Arnhem Eagles         11-6

Programma
Zaterdag 21 januari
BA Limburg – Triple Threat
Akrides – Red Stars
Hoofddorp – Landstede ZAC
Binnenland – Almere
Racing Beverwijk – Dreamfields Dolphins
Arnhem Eagles vrij