Arnhem Eagles laat fans in spanning

29 januari 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De basketballers van Arnhem Eagles hoeven de hoop op een plek bij de eerste 4 in de eerste divisie A nog niet op te geven. De ploeg van trainer Chris Stomp was zaterdag na verlenging te sterk voor Jumpers: 86-84.

Arnhem Eagles maakte het zichzelf in sporthal De Laar onnodig moeilijk. Zonder de geschorste Guido Groenendijk leek de thuisploeg in de eerste helft een gemakkelijke avond te krijgen. Vlak voor rust stond er een verschil van 22 punten in Arnhems voordeel op het scorebord: 37-15.
De gasten herpakten zich echter en na de pauze zakte Arnhem Eagles steeds verder weg. “Het arbitrale duo raakte geleidelijk de weg ook behoorlijk kwijt”, zei assistent-trainer ben Vlogtman van Arnhem Eagles. “Met een lucky score van grote afstand en een vrije worp kwam Jumpers 7 seconden voor tijd gelijk. In de laatste aanval kwamen wij nog tot een schot, maar die was helaas mis.”
Na 40 minuten stond een 74-74 stand op het bord en was een verlenging noodzakelijk. “Best basketbal was het niet, maar voor het publiek prachtig”, zei Vlogtman, die uiteindelijk dolblij was met de 86-84 zege van Arnhem Eagles.
Voor de bezoekers vond Vlogtman het ‘zuur’. “Want na zo’n nederlaag is het een eindje rijden naar Den Haag.”
Arnhem Eagles klom door de overwinning naar de zesde plaats.

Topscorers Arnhem Eagles: Bram Sieben 19, Biko Diarra, Jeroen Dolleman en Bas Leijssenaar allen 16.