‘Arnhem Eagles klaar voor promotiedivisie’

4 april 2024 | Van onze AS-redactie

De basketballers van Arnhem Eagles staan voor een cruciale maand: wel of geen promotie. De sprong naar de promotiedivisie is voor de ploeg van coach Darryl Donk nog niet vanzelfsprekend. De Arnhemse ploeg gaat in de eerste divisie D aan kop, maar ook nummer twee Amstelveen heeft 32 punten uit 19 wedstrijden. Mochten beide teams gelijk eindigen dan telt het onderlinge resultaat en dat is in voordeel van Arnhem Eagles.

De Arnhemse ploeg won de uitwedstrijd met 20 punten verschil, de uitwedstrijd ging met 8 punten verschil verloren. Mocht Arnhem Eagles de eerste plek in de resterende drie duels vasthouden, dan wacht nog een beslissingswedstrijd om promotie tegen de kampioen van de andere eerste divisie. De verliezer van dat duel krijgt nog een herkansing en kan tegen de nummer tien van de promotiedivisie alsnog promotie afdwingen.

De vanaf zijn jeugd al bij Arnhem Eagles spelende Jelle Roessink denkt dat zijn team klaar is voor een stap hogerop. ,, De selectie is op orde en goed genoeg om in de promotieklasse te spelen. Ook daar zullen wij wedstrijden winnen.”
Geen gewaagde uitspraak, want de Arnhemse formatie steekt er in de eerste divisie samen met Amstelveen bovenuit. De laatste wedstrijd, op 24 maart thuis tegen Harlemlakers leverde een 91-75 zege op.
Arnhem Eagles speelt nog tegen het Zandvoortse The Lions (6 april, uit), het Enschedese Arriba (13 april, thuis, 21.00 uur) en Racing Beverwijk (datum nog onbekend, uit).

* Foto rechtsboven: de selectie van Arnhem Eagles (Foto: Arnhem Eagles)
* Tekst van onze basketbalmedewerker Pim Schouten

Spelmoment Arnhem Eagles - Harlemlakers 91-76