Arnhem Cup: Spero trekt zich terug

15 april 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Spero heeft zich teruggetrokken uit het toernooi om de Arnhem Cup. Blessures en competitiebelangen liggen ten grondslag aan dit besluit. Dinsdag 16 april  staan negen duels uit de eerste ronde op het programma.

De zondagse eersteklasser Presikhaaf hoeft door de terugtrekking van Spero niet in actie te komen en plaatst zich automatisch voor de tweede ronde. Daarin speelt de ploeg van trainer Dennis van Beukering een uitwedstrijd tegen de winnaar van het duel ESA – Angeren.
In het toernooi om de Arnhem Cup staan dinsdagavond drie stadsderby ‘s op het programma: ESCA (za) – ESCA (zo), Eendracht – Arnhemia en VDZ – Presikhaaf (za). De vierde Arnhemse derby, tussen MASV en SC Oranje, is verschoven naar donderdag 25 april.
‘Arnhem’ begon met 17 ploegen aan het toernooi om de Arnhem Cup. De eerste is al gesneuveld, want in een vooruit gespeelde wedstrijd schakelde eersteklasser Rheden vorige week al de zondagvoetballers van Elsweide uit. De ploeg van trainer Bram van Aken won met 4-2 en speelt in de tweede ronde tegen de winnaar van het duel De Bataven – Elsweide (za).
De wedstrijd RKHVV – Veluwezoom is in verband met competitieverplichtingen van de Velpse ploeg, komende donderdag, verschoven naar dinsdag 23 april.

Programma Arnhem Cup, eerste ronde
Dinsdag 16 april
Eendracht – Arnhemia (20.00 uur)
VDZ – Presikhaaf (za) (20.00 uur)
Eldenia – Jonge Kracht
HAVO vrijgeloot
ESA – Angeren (20.00 uur)
Presikhaaf (zo) – Spero
ESCA (za) – ESCA (zo)
AZ 2000 (za) vrijgeloot
De Paasberg – AVW ’66
SC Westervoort – SML (20.15 uur)
DUNO vrijgeloot
Arnhemse Boys – OVC ’85 (20.00 uur)
De Bataven – Elsweide (za) (20.15 uur)
Dinsdag 23 april
RKHVV – Veluwezoom (20.30 uur)
Donderdag 25 april
MASV – SC Oranje
De wedstrijden in de eerste ronde beginnen om 19.00 uur, tenzij anders vermeld.