Arnhem Cup: ESA rekent na rust genadeloos af met VVO

20 november 2019 | Van onze AS-redactie

ESA heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de tweede ronde van het toernooi om de Arnhem Cup. De Arnhemse ploeg, uitkomende in de derde klasse van het zaterdagvoetbal, versloeg op sportpark De Pinkenberg in Rozendaal zondagderdeklasser VVO met 5-0. In de tweede ronde speelt ESA thuis tegen Veluwezoom.

 De ietwat geflatteerde overwinning van ESA kreeg pas in de tweede helft gestalte. Voor rust kregen beide ploegen een aantal mogelijkheden. VVO had pech dat een treffer van Menno Arentsen wegens buitenspel werd afgekeurd. “Ik kreeg de bal van een ESA-speler, dus het was geen buitenspel”, zei Arentsen, die al voor rust uit voorzorg het veld verliet wegens een blessure.
Arbiter Joop Visser keurde de treffer eerst goed, maar ging daarna toch in op het vlagsignaal van de grensrechter van ESA en annuleerde het doelpunt.

Op slag van rust kwamen de bezoekers op voorsprong. Aanvoerder Tom Titarsolej bediende met een fantastische crosspass Theo Weijs, die de bal nog voor de stuit met de binnenkant van de voet uiterst fraai over VVO-doelman Max Jansen lepelde: 0-1. Daarvoor had Jansen al enkele knappe reddingen verricht.

Het doelpunt van ESA kwam het door vele blessures geplaagde VVO na de hervatting niet te boven. De thuisploeg ging wel op jacht naar de gelijkmaker, maar zette daarmee de deur wagenwijd open. Tom Titarsolej zag eerst nog een strafschop worden gestopt door Jansen, maar na de tweede treffer van Theo Weijs was het duel beslist. Weijs nam ook de derde treffer voor zijn rekening en in de laatste minuten zorgden Honorio Bambi en Titarsolej voor een 0-5 eindstand.

Voor ESA-trainer Peter Gerritsen, wiens contract na vijf seizoenen niet wordt verlengd, een mooie opsteker in de aanloop naar het competitieduel van komende zaterdag bij DVE Trajanus. ESA is in 3A de nummer drie en heeft twee punten achterstand op koploper FC Zutphen. 

Menno Arentsen denkt namens VVO in het Arnhem Cupduel met ESA zijn ploeg op 1-0 te hebben gezet. De treffer wordt door arbiter Joop Visser echter ten onrechte wegens buitenspel afgekeurd op advies van de grensrechter van ESA. Arentsen kreeg de bal van een tegenstander. (Video: Hans Zwartkruis)

Arnhem Cup
Eerste ronde
19 november
VVO – ESA 0-5
Elsweide – VDZ (datum nog onbekend)
Tweede ronde
17 december
(A) MASV – Jonge Kracht
(B) Eldenia – DVOV
(C) Arnhemse Boys – Arnhemia
(D) AVW ’66 – Westervoort
(E) De Paasberg – Elsweide/VDZ
(F) SML – RKHVV
(G) ESA – Veluwezoom
(H) Eendracht – SC Rheden
Kwartfinales
10 maart 2020
: (I) winnaar (A) – winnaar (B)
12 maart 2020: (J) winnaar (C) – winnaar (D)
24 maart 2020: (K) winnaar (E) – winnaar (F)
26 maart 2020: (L) winnaar (G) – winnaar (H)
Halve finales
14 april 2020: (M) winnaar (I) – winnaar (J)
16 april 2020: (N) winnaar (K) – winnaar (L)
Finale
7 juni 2020:
winnaar (M) – winnaar (N)