Arbiter voelt zich bedreigd door DVV

10 april 2011 | Van onze AS-redactie

De wedstrijd FC Presikhaaf-DVV in de tweede klasse I is zondag na 65 minuten bij een 0-1 stand gestaakt. Scheidsrechter Van Rooij voelde zich bedreigd door DVV-spelers en beëindigde het duel.

De aanleiding vormde een gele kaart voor DVV-speler Michel Ensing. De speler bleef daartegen protesteren, incasseerde zijn tweede gele kaart en moest vertrekken. Diens ploeggenoten belaagden vervolgens de scheidsrechter uit Oss verbaal. Die besloot daarop het duel te staken.
Tot verbazing van bijna iedereen want tot dat moment was het een sportieve wedstrijd. FC Presikhaaf-trainer Dennis van Beukering: “Er was in feite niets aan de hand, geen wanklank te bespeuren. We hebben nog geprobeerd de scheidsrechter om te praten, maar dat lukte niet.”
Het is al de derde keer dit seizoen dat een wedstrijd van FC Presikhaaf wordt gestaakt. Eerder gebeurde dat tegen Beuningse Boys en Spero. Van Beukering baalt daar stevig van: “Dat gebeurde drie keer buiten de schuld van Presikhaaf om, maar elke keer wordt wel de indruk gewekt dat het onze schuld is. Het is namelijk een wedstrijd van FC Presikhaaf. Tegen dat onrecht vechten we al jaren. Het is niet terecht.”
Even vervelend voor de Arnhemse tweedeklasser was het moment van de staking. Van Beukering: “De wedstrijd  stond op het punt van kantelen. En met 11 tegen 10 had er voor ons nog van alles in kunnen zitten. Helaas.”

Andere uitslagen 2I:
Spero –  Beuningse Boys    0-2
DVC ’26 – Erica ’76             4-0
Grol –  DIO ’30                     3-1
Alverna –  Bemmel              1-1
Quick 1888 – Orion            3-0
Silvolde -Varsseveld           2-1