Anthony Uffing weg bij Arnhemia

14 december 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Anthony Uffing is niet langer trainer van voetbalvereniging Arnhemia meer. De Arnhemse vierdeklasser en de 40-jarige Huissenaar hebben de samenwerking per direct verbroken. Uffing was bij Arnhemia bezig aan zijn eerste seizoen.

De ambities van Uffing en een deel van de spelersgroep lagen te ver uit elkaar. “We zaten daarin niet op 1 lijn”, zegt Uffing, die niet wil natrappen in de richting van spelers en club. “Maar daar heb ik maandagvond wel met het bestuur over gesproken. En als je qua ambities niet op dezelfde golflengte zit, kun je maar beter uit elkaar gaan.”
Uffing was na 4 seizoenen trainer te zijn geweest van RKHVV A1 bezig aan zijn eerste seizoen bij de Arnhemse vierdeklasser.
Voorzitter Henk Bouwman van Arnhemia betreurt de situatie, maar wil inhoudelijk niet op het vertrek van Anthony Uffing ingaan. “Dat hebben we met elkaar zo afgesproken. We laten het bij het persbericht.”
Keeperstrainer en assistent-trainer Marinho Besselink neemt de laatste 3 trainingen voor de winterstop waar. Bouwman: “Wie er na de winterstop voor de groep staat, is nog onbekend. Daar gaan we ons over beraden.”