Angerlo V – Veluwezoom weer afgelast, Arnhemse Boys hoopt op stunt tegen HAVO

8 oktober 2020 | Van onze AS-redactie

Arnhemse Boys is na twee duels in de derde klasse D nog puntloos, maar hoopt vanavond (donderdag) op een stuntje in de inhaalwedstrijd thuis tegen HAVO. De aanvang is 20.00 uur. Het duel Angerlo Vooruit – Veluwezoom is voor de tweede keer afgelast. Dit keer is het veld op het Angerlose sportpark MariĆ«ndaal door de vele regen onbespeelbaar.

Trainer Pim Scholten van Arnhemse Boys hoopt na de 3-1 nederlaag in de eerste wedstrijd bij Eldenia en het 4-0 thuisverlies van afgelopen zondag tegen Trekvogels op een goed resultaat tegen HAVO. “Maar ook HAVO is een goede ploeg. We treffen het niet dat we in de eerste wedstrijden van het seizoen ploegen treffen die al jaren in de bovenste helft van de derde klasse spelen.”

Scholten legt zich op voorhand echter niet neer bij een nederlaag. “Want je speelt altijd om te winnen. De nederlaag tegen Eldenia was zuur, want toen hadden we onze momenten. Trekvogels was gewoon erg goed. Maar je krijgt altijd wel een paar kansen en tegen sterke tegenstanders moet je die dan benutten.”

In de vierde klasse D ging op de tweede speeldag, op 27 september, het duel Angerlo Vooruit – Veluwezoom niet door wegens een corona-uitbraak in de selectie van de thuisploeg. Ook de wedstrijden van Angerlo Vooruit tegen Arnhemia (20 september) en Groessen (4 oktober) gingen daarom niet door.

Tegen Veluwezoom zou Angerlo Vooruit vanavond dus voor het eerst in actie komen, maar nu is de regen de spelbreker. “Het wordt door het coronavirus hoe dan ook een raar seizoen”, zegt Jhon van Beukering, trainer van Veluwezoom. “Wij zijn gelukkig coronavrij, maar wij hebben ook niet zo ‘n grote selectie.”

Veluwezoom kwam tot nu toe twee keer in actie. De thuiswedstrijden tegen Sprinkhanen (4-1 winst) en Westervoort (2-2) leverden de Velpse ploeg 4 punten op. Zondag gaat Veluwezoom op bezoek bij Basteom.

* Foto rechtsboven: de selectie van Arnhemse Boys. (Foto: Arnhemse Boys)

Klik hier voor het voetbalprogramma.