Amezrine scoort de hele dag door

8 februari 2011 | Van onze AS-redactie

Mounir Amezrine, de 20-jarige aanvaller van FC Presikhaaf, is een schutter voor hele dagen. Zondagochtend scoorde hij drie keer in het tweede van Presikhaaf, zondagmiddag maakte hij twee doelpunten voor het eerste, dat mede daardoor met 4-0 won van DVC’26.

Wat een dag!
Mounir Amezrine: “Ja, het was wel een leuke dag.”

Wat gebeurde er allemaal?
“Die morgen eerst in het tweede meegespeeld. Dat doe ik meestal. Ik behoor bij de selectie maar omdat ik geen basisplaats heb, speel ik vaak in het tweede. Meestal één helft. Zondag maakte ik drie doelpunten, maar die tel ik eigenlijk niet mee. Het niveau is erg laag.”

Daarna met het eerste tegen DVC’26.
“Ik kwam er in de 70e minuut in. Dat begon gelijk goed met een assist, die net geen goal opleverde. Mijn tweede balcontact was meteen een doelpunt, ik vond het wel een foutje van de keeper, maar dat maakt niet uit. Mijn tweede goal was een kopbal. De bal zeilde, ook een beetje door de wind, mooi de hoek in.”

Hoe vaak heb je nu gescoord?
“In totaal zes keer, niet slecht voor een invaller. Drie keer tegen DIO’30, een keer tegen Grol en twee keer tegen DVC dus.”

Hoop je nu op een basisplaats?
“Natuurlijk, maar daar ben ik nog niet aan toe. Ik ben in de omschakeling nog niet zo goed. Ik verdedig nog te weinig mee. Daar moet ik nog hard aan werken. Ik voel me eigenlijk een nummer tien. Maar die heeft het eerste al. Ik kan ook als tweede spits spelen.”

Hoe lang speel je bij Presikhaaf?
“Dit is mijn eerste seizoen. Daarvoor speelde ik in de A-jeugd van ESA.”

Hoe bevalt het?
“Heel goed. Het is een leuke, jonge groep, ik voel me er helemaal thuis. Mijn broer (Mustafa, nu bij SDV Barneveld, red) heeft hier gespeeld en ik kende de trainer Dennis van Beukering goed.”

Hoe gaat het verder met jou bij FC Presikhaaf?
“Ik hoop nog veel te kunnen spelen in het eerste. Daar ziet het wel naar uit, want er zijn vrij veel blessures. Ik zie Presikhaaf nog hoog eindigen en nog wel meedoen om het kampioenschap, want er wordt echt goed gevoetbald.”