Alverna-Elsweide is spektakelstuk: 5-5

23 april 2011 | Van onze AS-redactie

Elsweide heeft zaterdag in 3A tegen het al gedegradeerde Alverna 2 punten laten liggen. In een waar spektakelstuk vermaakten beide ploegen het publiek met 10 doelpunten. Ze werden eerlijk verdeeld: 5-5.

Trainer Dennis Kooij van Elsweide hield een dubbel gevoel aan de wedstrijd over. “Bij de omschakeling ging het bij ons mis. We gaven te veel ruimte weg en lieten Alverna soms te makkelijk scoren. Opbouwend waren er fases waarin we de bal 30 keer rond speelden, zonder dat een speler van Alverna er tussen kwam.”
Elsweide kwam na 4 minuten op voorsprong door een doelpunt van Julian Breeveld. In de 13e en de 21e minuut scoorde Alverna, waarna Marc Comans net voor de pauze de stand weer gelijk trok: 2-2.
Comans stond na rust ook aan de basis van de 2-3. Patrick Groeneveld was de maker. Elsweide was nog niet uitgefeest, toen de gasten opnieuw langszij kwamen: 3-3.
Marc Comans maakte er in de 75e min 3-4 van, maar na opnieuw een snelle gelijkmaker leek de thuisclub in de 91ste minuut met de winst te gaan lopen: 5-4. Elsweide legde zich niet bij het verlies neer en in de derde minuut van de blessuretijd kopte Jurgen Stolk raak: 5-5.
Elsweide ontvangt op 7 mei in de laatste wedstrijd ESA, dat in dat duel een plek in de nacompetitie veilig moet stellen. Kooij: “Wij kijken met zijn allen uit naar die wedstrijd. We hebben tegen ESA wat goed te maken en gezien de vorm van de laatste weken, kunnen we een hele leuk duel verwachten.”