Alleen zege telt voor Oost-Arnhem

2 oktober 2015 | Van onze AS-redactie

van ozne AS-redactie

Het water is Oost-Arnhem tot aan de lippen gestegen. In de hoofdklasse A is de korfbalploeg van trainer Ron Steenbergen (foto) na vijf duels nog puntloos. De duels met SKF (zaterdag, uit) en De Hoeve (10 oktober, thuis) worden cruciaal in de strijd tegen degradatie.

 

De veldcompetitie verloopt voor Oost-Arnhem allerminst voorspoedig. “Na het kampioenschap van afgelopen seizoen merken we duidelijk het verschil tussen de overgangsklasse en de hoofdklasse”, legt trainer Ron Steenbergen uit. “Daarnaast zitten we met blessures van Bas Broenink en Bob Beenen en hebben we twee dames moeten vervangen. Paulien Wagenvoort en Minke de Jager zijn er niet meer bij en daarvoor in de plaats zijn Willemien Kragt en Carly Ligt gekomen. Twee talentvolle speelsters, maar pas 18 jaar.”
Steenbergen weet waar het tot nu toe aan schort. “We komen met name wat routine en fysieke kracht te kort. De tegenstanders zijn groter en fysiek sterker.”

In de hoofdklasse A van de veldkorfbalcompetitie is er al een duidelijke afscheiding tussen de eerste vijf ploegen en de onderste drie. Met SKF, dat ook nog geen punt pakte, en De Hoeve (2 punten) strijdt Oost-Arnhem tegen degradatie. De onderste twee teams degraderen aan het einde van het seizoen uit de hoofdklasse.
Zaterdag is SKF in Veenendaal de tegenstander van Oost-Arnhem, volgende week is de ploeg van Ron steenbergen gastheer van De Hoeve. “Dit zijn dus twee wedstrijden waarin we punten moeten pakken”, stelt Steenbergen vast. “Ons doel is om in de hoofdklasse te blijven, dus zal er zaterdag gewonnen moeten worden van SKF. Ik verwacht dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zullen zijn.”

Voor Steenbergen komt het niet als een verrassing dat Oost-Arnhem het moeilijk heeft in de hoofdklasse. “Je ziet nog wel dat we het in de eerste helft vaak kunnen bijbenen. Maar als de tegenstander na rust een gat slaat, is het gebeurd. Dat is ook een mentale kwestie.”
De jonge ploeg van Oost-Arnhem mist routine. “Dat maakt het lastig”, meent Steenbergen. “En de spelers die het team moeten dragen, hebben ook moeite met hun directe tegenstander. Dan blijft er weinig over om anderen te helpen.”
De coach van Oost-Arnhem blijft niettemin optimistisch. “Je ziet wel groei en dat zullen we door moeten trekken in de zaalcompetitie. Of je daadwerkelijk beter wordt, moet ook in de resultaten tot uiting komen. Maar het is duidelijk dat nieuwe mensen hun draai weer moeten vinden.”

Voor Oost-Arnhem staan er dus twee cruciale wedstrijden op het programma. Alleen de winst telt. Bij verlies tegen SKF (morgen) en volgende week thuis tegen De Hoeve staat Oost-Arnhem in de tweede helft van het veldseizoen voor de bijna onmogelijke taak degradatie dan nog te ontlopen.


VELDKORFBAL
HOOFDKLASSE A
Programma
Zaterdag 3 oktober

DOS ’46 – HKV/Ons eibernest
SKF – Oost-Arnhem (15.30 uur)
Zondag 4 oktober
De Hoeve – SCO
Wageningen – Nic

Alleen zege telt voor Oost-Arnhem

20 december 2014 | Van onze AS-redactie

Als Oost-Arnhem nog een rol van betekenis wil blijven spelen, zal de korfbalploeg van trainer Ron Steenbergen zaterdagmiddag thuis moeten winnen van Tweemaal Zes. Het duel in sporthal Valkenhuizen begint om 15.45 uur.

 

Oost-Arnhem neemt in de overgangsklasse C van de zaalcompetitie een derde plaats in met 8 punten uit 6 duels. TOP is met 12 uit 6 koploper, Tweemaal Zes staat 10 uit 6 op de tweede plek.
De formatie van trainer Ron Steenbergen is thuis ijzersterk. Alle drie gespeelde duels werden in winst omgezet. Achtereenvolgens Dindoa (28-14), Victum (20-16) en Rust Roest (26-24) hadden in sporthal Valkenhuizen geen kans.
Op vreemde bodem is Oost-Arnhem minder succesvol. Na nederlagen bij TOP (28-18) en Antilopen (20-18) pakte de ploeg afgelopen zaterdag in Delft bij het nog puntloze Excelsior eindelijk een keer de volle buit (20-22). Rick Verdouw (9 treffers) en Bas Broenink (5 goals) waren in die wedstrijd de beste schutters bij Oost-Arnhem, dat aantrad zonder de zieke Linda Eijkhout.
Voor Oost-Arnhem telt zaterdagmiddag dus alleen een zege. Dan wordt de volgende wedstrijd van de ploeg van Ron Steengebergen alleen nog maar interessanter. In het nieuwe jaar is koploper TOP op zaterdag 10 januari de eerste tegenstander.

Overgangsklasse C
Programma zaterdag 20 december

Oost-Arnhem – Tweemaal Zes ( 15.45 uur)
TOP – Excelsior
Antilopen – Dindoa
Victum – Rust Roest