Agilitas walst over Volvera heen

15 oktober 2012 | Van onze AS-redactie

De volleyballers van Agilitas hebben in de eerste klasse H Volvera geen kans gegeven. In sporthal Kermisland rekende de thuisploeg in vier sets af met de Arnhemse stadgenoot: 25-22, 25-14, 25-15, 25-17.

Vanaf het eerste punt in de wedstrijd bleek dat Volvera niet naar Kermisland was gekomen om zich de punten gemakkelijk afhandig te laten maken. De ploeg uit Arnhem-Zuid kwam furieus uit de startblokken. Coach Ferry-Jan Weerdesteijn van Agilitas had zijn spelers hiervoor gewaarschuwd en er ontstond direct een boeiend gevecht.
Volvera heeft lengte en aanvalskracht in de ploeg en spelerverdeler Robert Drexler van Agilitas kreeg de opdracht de eigen aanvallers op de juiste aanvalsposities in stelling te brengen. De spelverdeler van Agilitas slaagde hierin met vlag en wimpel. Praktisch elke aanval leverde een punt op.
Naarmate de wedstrijd vorderde, werden de aanvallers van Agilitas steeds beter in stelling gebracht waardoor het zelfvertrouwen groeide. Weerdesteijn kon zelfs bijna al zijn wissels inzetten zonder dat de ploeg daarmee aan kracht inboette. Libero Kyrill Poelmans van Agilitas was opnieuw van onschatbare waarde. Hoewel hij pas dit jaar in deze rol functioneert, slaagt hij er nu al bijna in om het hele achterveld naar zijn hand te zetten.
De eerste set ging Volvera er vol voor, maar Agilitas kon deze aanval goed pareren en de eerste set set met 25-22 naar zich toe trekken. In de tweede set werd duidelijk, dat Volvera door het verlies van de eerste set enigszins aangeslagen was. De overmacht van de thuisploeg was groot: 25-14. Het spel van de mannen van Agilitas werd alleen maar beter en voor Volvera was er in de derde set dan ook geen houden meer aan: 25-15. Met name de buitenaanval van Gijs Smit en de middenaanval van Reinder Attema kwamen af en toe vol door. Een genot om naar te lijken. In de altijd lastig laatste set had Agilitas enigszins moeite om het niveau van de sets daarvoor vast te houden, maar aan het eind van de vierde set was het verschil toch weer 7 punten (25-17), waarmee de overwinning met 4-0 een feit was.
In de eerste klasse H staat Agilitas met 18 punten uit 4 duels op een tweede plaats. Woudenberg is met de maximale score van 20 uit 4 koploper.