Agilitas waagt nieuwe poging

21 september 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De volleyballers van Agilitas zetten hoog in. Vorig seizoen kon de Arnhemse formatie door een blessuregolf niet tot het einde meedoen in de strijd om de titel in de eerste klasse. Dit seizoen waagt de ploeg een nieuwe poging.

“De selectie zal dit seizoen uiteindelijk uit twaalf man gaan bestaan”, zegt aanvoerder Reinier Markus van Agilitas. “Daarmee willen we voorkomen, dat een eventuele blessuregolf het kampioenschap in gevaar brengt. Want net als vorig seizoen willen we kampioen worden. Dat is onze doelstelling.”
Agilitas kreeg versterking van libero Kyrill Poelman. “Hij heeft in het verleden al eerder in onze eerste team”, vertelt Markus. “Verder hebben we een positiewisseling doorgevoerd. Diagonaal Ruud Heijmans en buitenaanvaller Albert Bokkers hebben van plek gewisseld. Er dient zich nog een aantal versterkingen aan die in de komende tijd in de ploeg zullen worden ingepast. De selectie gaat uit twaalf man bestaan. Dan zijn we ook in staat om blessures op te vangen. Dat konden we vorig jaar niet en dat is ons toen opgebroken.”
Inmiddels heeft Agilitas de eerste vooronde van de bekercompetitie oost overleefd. De Arnhemse ploeg won vorige week in Westervoort met 3-0 (25-9, 25-15, 25-15) van Actief ’81, een tweede klasser. In dat duel experimenteerde de ploeg van trainer Ferry-Jan Weerdesteijn er flink op los, maar moet nu klaar zijn voor de start van de competitie. Zaterdag 22 september opent Agilitas de competitie in de eerste klasse H met een uitwedstrijd in Elst tegen het tweede team van Gemini. Het duel in sporthal De Helster begint om 14.00 uur.

Klik hier voor het volledige sportprogramma. 


De selectie van Agilitas.