Agilitas slaat op eerste dag al toe

24 september 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De volleyballers zijn de competitie in de eerste klasse H uitstekend begonnen. De Arnhemse ploeg won in Elst tegen Gemini 2, gepromoveerd naar de eerste klasse, met 1-3 (17-25, 18-25, 25-23, 25-27). 

De mannen uit Arnhem konden vooral met de opslag en de blokkering het verschil maken. Het vele trainen op de opslag wierp haar vruchten af, want er werd in de gehele wedstrijd slechts 5 keer fout geserveerd. Het aanvalsspel van Gemini kon daardoor gemakkelijk ontregeld worden.
Ook de blokkering op de rechtsvoor positie deed een duit in het zakje. Door de servicedruk en daardoor de slechte pass werd Gemini gedwongen om veel over de linksvoor positie aan te vallen. Daar wachtte dan een sterke blokkering waar Gemini niet doorheen kon komen. Zelf grossierden de Elstenaren in een groot aantal servicefouten, waardoor het Agilitas ook gemakkelijk werd gemaakt.
De bezoekers maakten ook slim gebruik van libero Kyrill Poelmans. De problemen in de passing en verdediging werden uitstekend door hem opgelost. De spelverdeling en daardoor de aanval kwamen in deze wedstrijd bij de mannen uit Arnhem wat minder uit de verf. Daar zal de ploeg zich nog in moeten verbetering wil er aanspraak op de titel gemaakt kunnen worden. 
Agilitas won de eerste twee sets vrij eenvoudig, maar moest de derde set aan Gemini 2 laten. In de vierde set ging het gelijk op, maar in de belangrijkste fase van de set sloeg Agilitas toe (27-25).

Uitslagen Eerste klasse H
DOS – Woudenberg             0-4 
WaHo – woudenberg 2        2-3
Xanthos 2 – Scylla 3            4-0
Gemini 2 – Agilitas              1-3 
Volvera – Renswouw 3        3-1
TiVoC – Renswouw 2           3-1