Agilitas pakt volle buit bij DOS

8 oktober 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De volleyballers hebben zich in Lunteren door een 4-0 zege bij DOS gehandhaafd in de top van de ranglijst van de eerste klasse H. De achterstand op koploper Woudenberg bedraagt na 3 duels slecht 2 punten.

Vanwege het late aanvangstijdstip (vrijdagavond 21.30 uuur) zagen de mannen van Agilitas enigszins op tegen de uitwedstrijd in Lunteren tegen DOS. In de week voorafgaand aan deze wedstrijd was er al tweemaal getraind en een aantal spelers had ook nog de midweekcompetitie in de benen. Er was dus sprake van enige vermoeidheid.
Om die reden kwam de Arnhemse ploeg in de eerste set wat moeizaam uit de startblokken. Desondanks werd de set met 6 punten verschil binnengehaald (19-25). In de twee daaropvolgende sets gingen de bezoekers steeds beter draaien en DOS moest met slechts 17 en 12 punten genoegen nemen. Wat daarin opviel was het zeer geringe aantal ‘unforced errors’. In de derde set waren dat er slechts 3. Dit in tegenstelling tot de mannen uit Lunteren die grossierden in servicefouten.
Dat het binnenhalen van de volle winst niet zo eenvoudig is, bleek in de vierde en laatste set. Lang keken de Arnhemmers tegen een achterstand aan. Bij een stand van 20-24 leek de strijd gestreden, maar bij 22-24 werd het toch nog even spannend. Midaanvaller Reinder Attema van Agilitas maakte echter een einde aan de wedstrijd door de bal gedecideerd binnen de 3 meter tegen de grond te slaan.

Uitslagen Eerste klasse H
Scylla 3 – Renswouw 3       3-1
TiVoc – Woudenberg          0-4
Volvera – Woudenberg 2    0-4
DOS – Agilitas                    0-4
WaHo – Gemini                  3-2
Renswouw 2 – Xanthos 2   2-3         

Stand aan kop
1. Woudenberg            3-15
2. Woudenberg 2         3-13
3. Agilitas                    3-13
4. Xanthos 2                3-11