Agilitas moet toch nog set afstaan

1 oktober 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De volleyballers van Agilitas leken in de eerste klasse H op weg naar de maximale score tegen het Wageningse Waho. Na drie gewonnen sets stokte de aanval bij de Arnhemse formatie in de laatste set: 3-1.

In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen hadden de mannen van Agilitas de eerste 3 sets geen kind aan tegenstander Waho uit Wageningen. Na een stroeve start in de eerste set, waar het tot 12-12 gelijk op ging, werd deze set zonder veel moeite met 25-16 binnen gehaald. De Arnhemmers zetten die lijn in de tweede en derde set probleemloos door. De tegenstander haalde in die twee sets respectievelijk slechts 13 en 15 punten.
In de vierde set waren de rollen ineens omgedraaid. De studenten uit Wageningen gaven zich nog niet volledig gewonnen en bleven voor elk punt strijden. Wat daarvoor niet lukte, ging nu wel. De blokkering maakte de aanval van Agilitas onschadelijk en de eigen aanval scoorde punt na punt. De Arnhemse ploeg kon het tij niet meer keren en verloor daardoor verdiend de vierde set met 25-17.
Door dit resultaat staat Agilitas nu met 8 punten uit 2 duels smane met Xanthos 2 en Woudenberg 2 op een gedeelde tweede plek. De hoofdmacht van Woudenberg won tweemaal met de maximale score van 4-0 en gaat met 10 uit 2 aan kop in de eerste klasse H. In de komende twee wedstrijden zijn DOS en stadgenoot Volvera de tegenstanders van Agilitas. dat lijkt een uitgelezen kans om tweemaal het maximale aantal punten te pakken.