Agilitas houdt schade beperkt

3 december 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De volleyballers van Agiltas verloren zaterdag de topper in de eerste klasse H bij Woudenberg, maar handhaven zich in de kopgroep. De schade bleef beperkt tot een 3-2 (25-23, 25-10, 22-25, 22-25, 15-8) nederlaag.

Agilitas wilde graag bovenin mee blijven draaien in de eerste klasse H en om die reden moesten er punten worden gepakt tegen één van de directe concurrenten. Direct vanaf het eerste punt ontspon zich een boeiend gevecht tegen Woudenberg. De degradant uit de regiodivisie liet met gedegen spel zien aardig wat aanvalskracht in huis te hebben. Agilitas deed daar echter niet voor onder, maar verloor de eerste set toch nipt met 25-23.
In een te grote fase van de tweede set waren de mannen uit Arnhem de weg behoorlijk kwijt. Woudenberg voerde de servicedruk op en daar had Agilitas geen antwoord op. De passing werd minder en de aanval scoorde niet meer. Het werd maar liefst 25-10 voor de thuisploeg.
Coach Ferry-Jan Weerdesteijn van Agilitas besloot in de derde set het roer om te gooien. Hij posteerde midaanvaller Reinder Attema op de buitenaanvaller en bracht Niels Kraaijpoel in op de vacante middenpositie. Ook bracht hij spelverdeler Jacco van Dam voor routinier Robert Drexler. Het spel van de Arnhemmers begon beter te lopen en de volgende twee sets werden met twee keer 22-25 gewonnen. Niels Kraaijpoel ontpopte zich in die twee sets tot de ‘man of the match’ aan de kant van de Arnhemmers. Woudenberg gaf zich echter niet gewonnen en rechtte in de vijfde set nog maar eens de rug. Bij Agilitas leek de koek op te zijn. Deze set eindigde in 15-8 en daarmee was de 3-2 thuisoverwinning voor Woudenberg een feit. Ondanks dit resultaat blijft het ongemeen spannend aan de kop van de ranglijst in de eerste klasse H.
Zaterdag 8 december krijgt Agilitas het tweede team van Woudenberg, de huidige koploper, op bezoek. Het duel in sporthal Kermisland begint om 17.00 uur.

Uitslagen Eerste klasse H
Woudenberg – Agilitas               3-2
Woudenberg 2 – Xanthos 2        3-1
Renswouw 2 – Waho                  4-0
TiVoC – Volvera                         3-1
Scylla – DOS                              4-0
Renswouw 3 – Gemini               0-4

Stand aan kop
1. Woudenberg 2        9-38
2. Woudenberg           9-36
3. Agilitas                   9-34
4. Xanthos 2               9-33