Afscheidswedstrijd handbal-iconen

16 juni 2011 | Van onze AS-redactie

Het Arnhemse handbalpubliek kan zaterdag afscheid nemen van twee van zijn iconen: Guido Snijder en Johann Peters. De afscheidswedstrijd voor speler en trainer van Swift is om 18.00 uur in sporthal Elderveld.

In een vriendschappelijke wedstrijd zullen diverse coryfeeën en handbalvrienden van Snijder en Peters te bewonderen zijn. Onder anderen Jerry van Koppenhagen, Thijs Perquin, Bram Zewald, Arthur Langedijk en Peter Portengen hebben toegezegd te zullen komen en eventueel te zullen spelen. Organisator van de wedstrijd is Lex ten Velde, speler van het eerste van Swift.
Guido Snijder (36) speelde 27 jaar handbal. Hij kwam in Arnhem uit voor ESCA en Swift. Met Tachos Waalwijk won hij de Nederlandse handbalbeker. Snijder maakte op zijn 21e zijn debuut in het Nederlands handbalteam. Hij heeft twaalf A-interlands achter zijn naam staan. Hij speelde zijn laatste wedstrijd op zaterdag 16 april, in de play-offs met Swift tegen Loreal.
Johann Peters was negen seizoenen hoofdtrainer bij Swift en legde de basis voor de terugkeer naar de eredivisie. In het afgelopen seizoen slaagde hij erin om het eredivisieschap voor Swift te behouden. Peters is de nieuwe trainer van de AAC-dames. Hij wordt bij Swift opgevolgd door Paul Schuurkes.