AFC Arnhem geeft voorsprong weg

29 september 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redatie

AFC Arnhem heeft zondag in de hoofdklasse C geen beloning gekregen voor een prima eerste helft. De ploeg van trainer Dennis van Beukering nam bij Quick ’20 een 2-0 voorsprong, maar verloor toch met 3-2. RKHVV won thuis met 2-1 van koploper Rohda.

 

AFC Arnhem ging in Oldenzaal voortvarend van start en verraste Quick ’20 met aanvallend voetbal. “We hebben de tegenstander vanaf de eerste minuut onder druk gezet”, vertelde Van Beukering na afloop. “Dat leidde tot een verdiende 2-0 voorsprong.
Yayha Hotak zorgde voor 0-1, waarna Nekhomi Veldt de bezoekers uit een fraai genomen vrije trap op 0-2 zette. Vlak voor rust scoorde Quick ’20 tegen: 1-2.
“Die treffer was voor de thuisploeg het sein om na rust volle bak vooruit te gaan”, zei Van Beukering. “Via hun gevaarlijke spitsen dwong Quick ’20 de overwinning af. De gelijkmaker ontstond na dom balverlies van Nekhomi Veldt, waarna het ook nog 3-2 werd. Op basis van de tweede helft was de overwinning van Quick ’20 verdiend.”

Ondanks de nederlaag tegen de titelkandidaat uit Oldenzaal toonde AFC Arnhem aan een aanwinst te zijn voor de hoofdklasse. De Arnhemse staat na 3 duels op 4 punten en neemt op de ranglijst een negende plaats in. De ploeg van Dennis van Beukering heeft nog wel een inhaalwedstrijd tegen NEC te goed.

In Huissen stuntte RKHVV tegen koploper Rohad, dat in de eerste drie duels nog geen punten had gemorst. De ploeg van trainer Frans Koenen won op sportpark De Blauwenburcht met 2-1. Alle treffers vielen na rust.
Na een gelijk opgaande eerste heft scoot Jelmer Goedhart de bal in de 70e minuut uit een vrije trap van de rand van het strafschopgebied in de kruising: 1-0. Vier minuten later deelde Omar nejjari de gasten uit Raalte een tweede tik uit. Hij schoot de bal met een schuiver in de verre hoek: 2-0. Rohda deed in de 90e minuut nog wat terug, maar verder liet RKHVV het niet komen.
Met 6 uit 4 staat de Huissense ploeg op een achtste plaats. Juliana ’31 is koploper. De ploeg uit Malden heeft 10 punten en wordt gevolgd door Sneek en Rohda Raalte, beide met 9 punten.