ADO Den Haag te sterk voor Vitesse

9 april 2011 | Van onze AS-redactie

Vitesse is ook in zijn achtste uitwedstrijd onder trainer Albert Ferrer zonder zege gebleven. De Arnhemse ploeg verloor zaterdag met 1-0 bij ADO Den Haag. Danny Buijs zorgde voor rust voor de enige treffer.

Vitesse acteerde ook in Den Haag matig. De enige treffer kwam op curieuze wijze tot stand. Na een verre ingooi werd de bal tot 2 keer toe doorgekopt, waarna Danny Buijs van de Vitesse-verdedigers Frank van der Struijk en Alexander Büttner alle gelegenheid kreeg om ook al koppend te scoren: 1-0.
Het had anders kunnen lopen als Nemanja Matic daarvoor niet een enorme kans voor Vitesse had laten liggen. De middenvelder kreeg een vrije schietkans, maar zijn te slappe inzet werd door doelman Gino Coutinho gekeerd.
Na de hervatting had Vitesse tegen het zwaar gehavende ADO Den Haag een veldoverwicht, maar kansen kreeg de Arnhemse ploeg nauwelijks. Schoten van Wilfried Bony en Ismaïl Aissati hadden nog enige dreiging, maar ook in deze gevallen redde Coutinho. Vlak voor tijd liet Fantisek Kubik nog een enorme kans op 2-0 liggen.
De voorsprong van Vitesse op Excelsior, dat in een matig duel met De Graafschap niet verder kwam dan een gelijkspel (0-0), bedraagt nu 6 punten. Dat lijkt een veilige marge om de nacompetitie te ontlopen.