AAC-jeugd gaat landelijk spelen

21 juli 2011 | Van onze AS-redactie

Meer tegenstand, meer uitdagingen en een betere doorstroming naar de senioren. Dat zijn enkele redenen waarom handbalvereniging AAC 1899 het A1-meisjesteam vanaf komend seizoen landelijk laat spelen. Het team van trainer-coach Sander Barends komt uit in de Jeugddivisie NO.

De achterliggende gedachte is om uiteindelijk het gehele niveau bij AAC 1899 op te krikken. Bestuurslid jeugd Stephan Verhaaf legt uit: “AAC wil verder. Ik zal niet zeggen dat we weer eredivisie gaan spelen, maar binnen 3 tot 5 jaar moet AAC toch weer eerste divisie spelen. Dat begint dus bij de jeugd. Het A1-team had simpelweg meer tegenstand nodig. AAC speelde in de regionale A1-klasse. Uitslagen met 30 doelpunten verschil kwamen voor en zijn voor niemand goed, het bederft het spelplezier. Daarom hebben we er bewust voor gekozen om landelijk te gaan spelen. Die mogelijkheid bestaat binnen het NHV. Ook de bond wil sterkere competities”

“AAC heeft veel talentvolle speelsters. Ik wil niet zeggen dat het allemaal Estavana Polmans zijn, maar wel speelsters met extra klasse. Drie of vier van hen zullen bij het eerste worden betrokken. Dat is ook de wens van Johann Peters, de trainer van het eerste damesteam, in wie we veel vertrouwen hebben. Hij zal uiteraard nauw samenwerken met Sanders Barends.”
“We willen met de jeugd nadrukkelijk aan het werk, met een duidelijke visie. Centraal staat het verder ontwikkelen van talent. Talenten trainen straks drie keer per week en hebben dus ook nog eens de mogelijkheid om bij de damesselectie mee te trainen en kunnen mogelijk met het eerste damesteam meespelen.  Ze krijgen meerdere trainingsmomenten in een week en kunnen zo alvast te wennen om op termijn de aansluiting naar de selectieteams soepeler te laten verlopen.”

De  A-jeugd begint in augustus aan de voorbereiding op het seizoen 2011-2012. Een seizoen waarnaar volgens Verhaaf  al reikhalzend wordt uitgekeken.Tegenstanders zijn Kwiek,  E&O, Voorwaarts, DSVD, Wijhe’92, Aeolus, V&S en Zenderen Vooruit. De competitie begint in het weekend van 1 en 2 oktober en start waarschijnlijk met een thuiswedstrijd tegen Kwiek Raalte. Naast het eerste A-jeugdteam dat landelijk speelt, heeft AAC 1899 ook nog een tweede A-jeugdteam dat gewoon in deze regio uitkomt en die tegenstanders treft zoals Huissen, Groessen en AHW’71 uit Westervoort.

AAC kan nog wel speelsters gebruiken. De club nodigt talentvolle meiden in de leeftijd 15 tot en met 18 jaar, die het een uitdaging vinden om zich verder te ontwikkelen, uit voor een nadere kennismaking. Dit geldt voor beide A-teams.  Voor informatie mailen naar jeugdcoordinator@aac1899.nl