AAC-dames zorgen voor enorme stunt

20 februari 2011 | Van onze AS-redactie

De handbalsters van AAC 1899 hebben zaterdag in sporthal Rijkerswoerd geweldig gestunt tegen titelkandidaat Voorwaarts. De Arnhemse ploeg won in een voortreffelijke wedstrijd met 27-17.

Gezien het spel van AAC 1899 had de ploeg zonder meer titelkandidaat moeten zijn. De dames hadden wat goed te maken na de slappe uitwedstrijd in Twello, waar ze met 36-20 door Voorwaarts werden afgedroogd. Zaterdag stond de dekking van AAC erg goed en zat de tegenstander volledig in de tang. Voorwaarts staat tweede op de ranglijst van de Regioklasse, met 2 punten achterstand op koploper Heeten. Beide teams spelen nog tegen elkaar, dus de wedstrijd in Arnhem was een heel belangrijke voor Voorwaarts.
AAC weigerde echter mee te werken in hun strijd naar het kampioenschap. De wedstrijd begon fel vanaf de kant van AAC, dat  dan ook de score opende. Vanaf dat moment gaf AAC de voorsprong niet meer uit handen. Al snel begon de doelpuntenmachine van AAC soepel te lopen, en bouwde de ploeg de voorsprong uit naar 4-1. Voorwaarts deed een poging zich terug in de wedstrijd te knokken en kwam langszij bij 5-5. De dames van AAC lieten zich echter niet kennen en bleven gestaag door scoren tot de rust: 12-9.
AAC 1899 heeft de nare gewoonte om de tweede helft heel slap te beginnen. Deze wedstrijd bleek juist het tegenovergestelde: 3 doelpunten binnen 2 minuten, waardoor AAC er voor zorgde dat Voorwaarts niet meer terug in de wedstrijd kwam. Na tien minuten in de tweede helft had AAC zelfs een periode waarin zij 6 keer achter elkaar scoorden. Voorwaarts stuitte telkens op de voortreffelijk keepende Hilde Koehorst (foto). Zij kreeg 5 minuten voor tijd dan ook een publiekswissel omdat zij in de tweede helft maar 4 keer een bal achter zich in het net zag vallen. Keepster van de A-jeugd, Laura Ten Broeke, kwam in het veld en wist nog een penalty tegen te houden. 
Coach Niels Bouwman was erg te spreken over zijn speelsters: “Complimenten aan de gehele selectie, niemand uitgezonderd. We hebben onze beste wedstrijd van het seizoen gespeeld. Met deze speelsters en dit mooie spel hoor je mee te dingen om het kampioenschap.” Keepster en uitblinkster Hilde Koehorst sloot zich aan de bij de complimenten van Bouwman: “We hadden vooraf een zware pot verwacht, maar door ons sterke spel van de afgelopen tijd begonnen we vol vertrouwen aan de wedstrijd. Onze dekking stond als een huis, en we hebben vol tempo in de aanval gespeeld. De sfeer van de Arnhemse Handbalavond maakte het feest helemaal compleet.”
Concurrent van Voorwaarts, Heeten, heeft in de strijd om het kampioenschap van Regioklasse B eveneens punten gemorst bij Iason Valkenburg, dus de titelstrijd is nog lang niet gestreden.
Doelpuntenmakers AAC: Kirsten Rolfes 9, Eva de Munnik 3, Roan Rolfes 3, Marlies Bouwman 2, Carly David 2, Dieuwertje Gerritsen 2, Lynn Schoenaker 2, Robin Verkroost, 1 Jessica Pel 1, Hayke van Valburg 1.