Update: Bedriegertjesloop is afgelast

1 juni 2016 | Van onze AS-redactie

De Bedriegertjesloop, die woensdagavond voor de 32e keer zou worden gehouden, gaat in verband met het verwachte noodweer niet door. Het KNMI geeft voor Gelderland voor woensdagavond ‘code geel’ af en dat was voor de organisatie van de Bedriegertjesloop een reden het evenement af te blazen.

“Met code geel in aantocht hebben we als organisatie besloten de Bedriegertjesloop af te gelasten”, vertelde bestuurslid Geert Jan van der Pol van de stichting Rozendaalse Bedriegertjeslopers woensdag vroeg in de middag. “De weersvoorspellingen maken het onverantwoorde de loop door te laten gaan.”
Volgens Van der Pol is er geen alternatief. “Het is zo goed als uitgesloten, dat we de loop later deze maand nog houden. We hebben het er even over gehad, maar dan moeten alle partijen mee kunnen werken.”
De stichting Rozendaalse Bedriegertjeslopers richt zich nu op de Rozendaalse Veldloop die op 7 september wordt gehouden.

 

Atleten klaar voor 32e Bedriegertjesloop

Het is de eerste woensdag van de maand juni. Vooral de regionale atleten kijken daarnaar uit, want dan staat de Bedriegertjesloop op het programma. Woensdagavond 1 juni wordt dat loopevenement over het prachtige, heuvelachtige parcours in de omgeving van het Rozendaalse Veld en de flanken van de Posbank voor de 32e keer gehouden.

De atleten hebben bij deze prestatieloop de keuze uit twee afstanden, de 6 en de 11 kilometer. De start vindt plaats bij Kasteel Rosendael. De schitterende route gaat voor het belangrijkste deel over onverharde bospaden. Er zijn felle klimmetjes maar ook redelijk vlakke stukken. Bij de finish wacht een warm onthaal van speaker Herman Wegerif. Bedriegertjesloop poster juni 2016Kort na de start wacht de atleten zowel op de 6 als op de 11 kilometer een pittig klimmetje langs het kerkhof. Er volgen dan voor beide lopen een aantal (lange) bospaden. bij de langste afstand komen de atleten uit op een open terrein richting Brandtoren, waarna de prachtige afdaling over het Rozendaalse Veld naar de finish leidt. De laatste kilometer van beide lopen is op een verharde weg.

Arnhemmer Coen de Wit won in 2015 de 11 kilometer van de Bedriegertjesloop. Hij deed dat in een tijd van 38 minuten en 12 seconden en bleef daarmee zijn stadgenoot Dorus Arts (39.19), de winnaar in 2014, ruim voor. Bij de vrouwen was de Arnhemse Renée Tijdink in 48.00 de snelste. Manon Mensink, ook uit in Arnhem eindigde vorig jaar als tweede.
Op de 6 kilometer ging de zege bij de mannen vorig jaar naar Olaf Bos (21.16) uit Dieren. Nijmegenaar Carlos Baltus eindigde als tweede (21.36). Rob Detert Oude Weme, de winnaar van vorig jaar, werd derde (21.44). Sandra de Jonge uit Rozendaal was op het haar bekende terrein de snelste op de kortste afstand (23.50). Monique Nijkamp uit Nijmegen werd tweede (26.11), Annemiek Holtrop uit Dieren derde (26.11).

Inschrijven kan alleen op de avond zelf, vanaf 18.00 uur bij de start/finish tegenover de boerderij in park Rosendael op 250 meter van de ingang. Het inschrijfgeld bedraagt voor beide afstanden 5 euro. Het startschot voor de 6 kilometer klinkt om 19.10 uur, de lopers op de 11 kilometer starten om 19.30 uur.  Burgemeester Henk Klein Molenkamp van Rozendaal zal het startschot verrichten.
Het is voor de deelnemers mogelijk om zowel met auto als fiets dicht bij de start in het park te parkeren. Op het terrein bij de start staat een omkleedtent. Douchen is niet mogelijk. Mobiele toiletten zijn op het terrein aanwezig. Er is water en sportdrank na afloop van elke afstand en halverwege de 11 km staat een drankpost.

Klik hier voor meer info op www.bedriegertjeslopers.nl

Parcours, 2015 (Small)
Een deel van het parcours van de Bedriegertjesloop.

Marieke, Celine
De Bedriegertjesloop trekt traditioneel veel jeugdige atleten. Marieke Robbers en Celine Smans behoorden tot de deelnemers in 2015.