RKHVV sneuvelt bij Duno na strafschoppen

12 april 2016 | Van onze AS-redactie

Titelverdediger Duno heeft dinsdagavond de tweede ronde bereikt van het toernooi om de Arnhem Cup. De ploeg uit Doorwerth versloeg RKHVV, winnaar in 2014, na strafschoppen. Na 90 minuten was de stand in evenwicht: 1-1. Duno speelt dinsdag 19 april in de tweede ronde tegen Angeren.

Behalve Duno plaatsten ook de zondagvoetballers van Veluwezoom zich voor de tweede ronde. De Velpse ploeg won zondag pas haar tweede competitieduel van dit seizoen en behaalde dinsdag de tweede overwinning binnen drie dagen. Op sportpark De Pinkenberg kreeg De Paasberg met 5-1 klop. Dinsdag 19 april speelt de ploeg van trainer Marlon Keizer in de tweede ronde tegen ESA.
In die tweede ronde werden dinsdag vier wedstrijden gespeeld. SML, dat met slechts enkele spelers uit de hoofdmacht aantrad, won van het ook al niet volledige Eldenia met 3-0.ArnhemCup 4K (Small)
Arnhemse Boys won met 2-1 bij Eendracht. De gasten kwamen door een eigen treffer van de thuisploeg op 0-1, maar nog voor de pauze zorgde Sander Beek voor de gelijkmaker: 1-1. Germaine Lenting scoorde na de hervatting de winnende treffer voor de bezoekers: 1-2. In de kwartfinale treft de ploeg van trainer Davy Hendriks de winnaar van het duel Babberich – Veluwezoom (za).
SC Oranje was thuis kansloos tegen het twee klassen hoger spelende AVW ’66. De Westervoorters, winnaar van de Arnhem Cup in 2013, wonnen met 4-0.

AZ2000AZ 2000 was op het sportpark aan de Drielsedijk dicht bij een stunt. De Arnhemse zaterdagvierdeklasser hield de zondagse tweedeklasser Rheden op 2-2. Strafschoppen moesten de beslissing brengen en nadat Rheden alle penalty ‘s had benut, pakte doelman Jelmer van de Witteloostuijn de laatste pingel van AZ 2000.
De thuisclub schoot als een komeet uit de startblokken en leidde na tien minuten al met 2-0 door doelpunten van Willems en Yancey Baars. Stan Maassen van de Brink zorgde nog voor rust voor 2-1. Halverwege de tweede helft bepaalde Sefa Kamus de eindstand op 2-2. “We hebben wel tien opgelegde kansen gemist. Het was allemaal veel te gemakzuchtig”, sprak assistent-trainer John Farkas van Rheden na afloop.

 

Uitslagen Arnhem Cup
Dinsdag 12 april
Eerste ronde
Duno – RKHVV                                   1-1 Duno wns
Veluwezoom (zo) – De Paasberg     5-1
Tweede ronde
SC Oranje – AVW ’66                          0-4
SML – Eldenia                                      3-0
Eendracht – Arnhemse Boys            1-2
AZ 2000 – Rheden                             2-2 Rheden wns

Programma
Dinsdag 19 april

Tweede ronde
Babberich – Veluwezoom (za)
Veluwezoom (zo) – ESA
Duno – Angeren
20.30 uur: VDZ – Arnhemia

Kwartfinales
Dinsdag 10 mei
20.00 uur: SML – Veluwezoom (zo)/ESA
Donderdag 12 mei
20.00 uur: AVW ’66 – VDZ/Arnhemia
Dinsdag 17 mei
20.00 uur: Babberich/Veluwezoom (za) – Arnhemse Boys
Donderdag 19 mei
20.00 uur: Duno/Angeren – Rheden