Is Arnhemia in staat tot een verrassing tegen Jonge Kracht?

15 februari 2020 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal wordt dit weekeinde in de eerste klassen en lager de zestiende speelronde afgewerkt. Houdt AVW ’66 na het verlies bij ASV Dronten de hoop op het behalen van de tweede periodetitel nog een beetje levend door een zege op Veensche Boys? En behoudt OVC ’85 de koppositie in de strijd om die tweede periodetitel? Bij eersteklasser RKHVV is het voetbal zondagmiddag niet zo belangrijk. Alles staat in het teken van Paco Geutjes, de onlangs aan de gevolgen van een auto-ongeluk overleden middenvelder. VVO hoopt in 3C op een goed resultaat tegen Lochem. Kan de Velpse ploeg revanche nemen voor de geleden uitnederlaag (4-2) bij Lochem? geldt dat in 4D ook voor Arnhemia, dat uit bij Jonge Kracht met 11-0 verloor en zondagmiddag gastheer is van de Huissense ploeg? De AS-redactie blikt vooruit en haalt deze vijf duels voor het voetlicht.

Zaterdagvoetbal
Tweede klasse G
AVW ’66 – Veensche Boys (14.30 uur).

AVW ’66 heeft de kansen op het behalen van de tweede periodetitel niet meer in eigen hand. De Westervoortse formatie verspeelde vorige week de koppositie door een 3-1 nederlaag bij ASV Dronten. In de tweede periode, die gaat over negen wedstrijden, leidt De Merino ‘s met 17 uit 7. Renswoude en AVW ’66 volgen met 16 uit 6, Veensche Boys is vierde met 13 uit 7.
Prognose: 2-1.

Derde klasse A
OVC ’85 – De Treffers (15.00 uur)
Drie ploegen maken vooralsnog de dienst uit in 3A: FC Zutphen (37 uit 15), OVC ’85 (37 uit 15) en ESA (35 uit 15). Dieren, de nummer vier met 29 uit 15, lijkt uitgeschakeld in de race om de titel.

Toch hoopt OVC ’85 zaterdagmiddag op een stuntje van de Dierenaren, die op bezoek gaan bij FC Zutphen. De Oosterbeekse ploeg mag zelf tegen De Treffers, zevende met 20 uit 15, geen punten laten liggen.
Een zege is ook van belang in de strijd om de tweede periodetitel. OVC ’85 gaat daarin aan kop met 19 uit 7. FC Zutphen , tweede met 18 uit 7, speelt hier geen rol, want de Zutphenaren pakten de eerste periodetitel. ESA is de belangrijkste concurrente met 18 uit 7. ESA speelt zaterdagmiddag thuis tegen Uni VV. Op 7 maart staat de laatste speelronde op het programma met de duels Eefde – OVC ’85 en DVOV – ESA.
Prognose: 2-1.

Zondagvoetbal
Eerste klasse E
RKHVV – De Zweef (14.00 uur)

Het duel tussen RKHVV en De Zweef zal worden opgedragen aan Paco Geutjes, de 21-jarige middenvelder die onlangs aan de gevolgen van een auto-ongeluk is overleden. Voetbal was de afgelopen periode daarom niet zo belangrijk bij RKHVV en ook zondagmiddag zal de uitslag van de wedstrijd tegen De Zweef van ondergeschikt belang zijn. Op sportpark De Blauwenburcht in Huissen is de toegang zondag gratis.
RKHVV, dat nog twee duels moet inhalen, staat in 1E op een zevende plaats met 20 punten uit 12 duels. De Zweef is twaalfde met 10 uit 14.
Prognose: 2-0.

Derde klasse C
VVO – Lochem (14.30 uur)
VVO staat met 15 uit 13 op een veilige tiende plaats. Montferland en HC ’03 (beide 8 uit 13) en Ruurlo (7 uit 13) staan op gepaste afstand. Pakt VVO punten tegen Lochem, dan loopt de ploeg van trainer Martijn van de Hel in ieder geval verder op op Montferland en Ruurlo, want hun onderlinge duel gaat zaterdagavond niet door.

Een gemakkelijke klus zal het duel met Lochem, vijfde met 19 uit 12, niet worden. De uitwedstrijd in de Achterhoek ging voor VVO met 4-2 verloren. Op vreemde bodem is Lochem echter kwetsbaar. Thuis pakte die ploeg 12 punten in 6 duels, uit 7 uit 6. VVO veroverde op het eigen sportpark De Pinkenberg 10 punten in 6 wedstrijden.
Prognose: 1-1.

Vierde klasse D
Arnhemia – Jonge Kracht (14.00 uur)Op voorhand lijkt Arnhemia kansloos tegen Jonge Kracht. De bezoekers uit Huissen staan namelijk op een tweede plek met 33 uit 13 en zijn nog ongeslagen. Bovendien scoorde Jonge Kracht al 55 doelpunten en is daarmee de meest productieve ploeg in 4D. Arnhemia, tiende met 10 uit 12, kreeg al 51 doelpunten tegen en heeft de op één na meest gepasseerde defensie. CHRC kreeg er 54 tegen, maar kwam al 14 keer in actie.

Arnhemia heeft echter nog wel iets goed te maken. De heenwedstrijd in Huissen zal de ploeg van trainer Mo Edan nog niet zien vergeten. Met een nederlaag van maar liefst 11-0 keerde de Arnhemse ploeg terug naar het een paar kilometer verderop gelegen eigen clubhuis.
Kan Arnhemia voor een verrassing zorgen? nee, maar tegen het ijzersterke Jonge Kracht is dat geen schande. Arnhemia zal de punten tegen andere tegenstanders moeten pakken.
Prognose: 1-3.

* Klik hier voor het voetbalprogramma