Zweers: ‘Nog niet te vroeg juichen’

10 september 2012 | Van onze AS-redactie

Sportclub Veluwezoom is het seizoen in de vierde klasse D goed gestart. Na het gelijkspel tegen Groessen (2-2), won de Velpse voetbalploeg afgelopen zondag met 4-1 bij HC’03. Trainer Giovanni Zweers (foto rechts) tempert de euforie. “We moeten niet te vroeg juichen.”

Met de komst van een groot aantal nieuwe spelers, onder wie Jorick Dieterich en Rudy Aziz, en de rentree van doelman Jos Wenders (foto links onder), heeft de selectie van Sportclub Veluwezoom een kwaliteitsinjectie ondergaan. Trainer Giovanni Zweers beaamt dat hij beschikt over prima materiaal. “We hebben ten opzichte van vorig seizoen weer een stap gezet, maar het moet nog wel eerst een team worden. We willen ook meedoen om de bovenste plaatsen, maar het is nog veel te vroeg om te zeggen dat we dit klusje wel even zullen klaren.”
Met de 4 punten uit 2 duels is Zweers niet ontevreden. “De start is goed en dat is wel eens anders geweest. Maar als je een titelkandidaat wilt zijn, moeten de foutjes die we hebben gemaakt er wel uit. In de wedstrijden tegen Groessen en HC’03 hebben we de goals gewoon weggegeven. “
Tegen Groessen leidde Veluwezoom op de eerste speeldag met 2-0, maar de Velpse ploeg moest de tegenstander toch nog een gelijkspel (2-2) toestaan. “Afgelopen zondag tegen HC’03 kwamen we ook met 2-0 voor, maar kregen we in de blessuretijd van de eerste helft onnodig een strafschop tegen”, vertelt Zweers. “Na rust kwamen we daardoor de eerste 10 minuten onder druk en voel je dat de ploeg bang is dat weer hetzelfde gebeurt als tegen Groessen. Jos Wenders redde nog een keer heel knap en gelukkig kantelde de wedstrijd daarna weer in ons voordeel.”
Tegen HC’03 kon Zweers op vier spelers geen beroep doen en drie waren er te laat. “We hebben met elkaar afgesproken dat je dan niet begint. In totaal waren er dus zeven spelers niet bij toen het eerste fluitsignaal klonk. Het zegt iets over de breedte van de selectie, dat we de wedstrijd dan toch winnen.”
Zweers vindt het te vroeg om de titelkandidaten in de vierde klasse D te benoemen. “Maar OBW heeft er een aantal goede spelers bij gekregen, Loil verrast tot nu toe en Groessen heeft ook een goede ploeg. HC’03 heeft het vorig jaar fantastisch gedaan. Ik denk dat de teams dicht bij elkaar liggen in deze klasse”, aldus Zweers. “Maar ik kijk voorlopig niet naar de ranglijst. Wij moeten gewoon elke wedstrijd ons stinkende best doen om een goed resultaat te halen.”
Tegen HC ’03 zorgden Jani van de Bent voor 0-1. Rudy Aziz, aangever van de eerste goal, zorgde voor 0-2. Zweers: “Dat deed hij vanuit de middencirkel. De bal stuitte eenmaal, Rudy zag dat de keeper wat te ver voor zijn doel stond en nam de bal uit de lucht. Een wereldgoal.”
Na een 1-2 ruststand zorgde Bobby Imming (ex-DVV) een kwartier voor tijd voor 1-3. Reza Badloe (ex-AZ 2000) gaf de zege even later nog meer glans: 1-4.