Zwart Wit 1892 niet naar finale 45+

2 juni 2011 | Van onze AS-redactie

Het Zwart Wit 1892 heeft zich woensdag niet kunnen plaatsen voor de landelijke finale van het ‘7  tegen 7’ voetbal voor 45-plussers in Zeist. De Arnhemse ploeg eindigde in de districtsfinale in Beekbergen als tweede.

Zwart Wit 1892, ‘als het goed gaat een vriendenteam’ (citaat speler Peter Seinen) met voetballers uit de Arnhemse wijken de Paasberg, Angerenstein en Molenbeke, plaatste zich op 26 mei voor de districtsfinale door in de voorronde ondermeer De Bataven en Elsweide te verslaan.
In Beekebregen ging het de Arnhemse voetballers moeilijker af. Na de 1-1 tegen Apeldoornse Boys, met oud-Vitessenaar Edward Sturing in de gelederen, verloor Zwart wit 1892 met 2-0 van de leeftijdsgenoten van Stroe. “Te weining beweging en de eindpass was vaak niet goed”, concludeerde speler Peter Seinen na afloop. “Jammer, want de laatste wedstrijd tegen Lochuizen werd weer overtuigend met 3-0 gewonnen.”
De score had zelfs hoger uit kunnen vallen als Harry Sluter en Kees Jansen opgelegde kansen hadden verzilverd. “Ondanks alles een prima tweede plaats. En er gloort hoop. Volgend jaar zijn we  wat meer ervaren. Iedereen een jaartje ouder en wijzer, dan gaan we voor een plek in de landelijke finale”, zag Seinen de humor er nog wel van in.