Zware nederlaag Arnhem Eagles

8 december 2013 | Van onze AS-redactie

Arnhem Eagles was zaterdag in de eerste divisie (noord) van kansloos bij Akrides. De Arnhemse basketballer verloren in IJmuiden met 80-61. Bij rust leidde de thuisclub al met 43-30.

 
“We hadden niets in te brengen”, luidde na afloop de harde conclusie van Guido Groenendijk, speler van Arnhem Eagles. Dat had alles te maken met de slechte start van de gasten. Binnen een mum van tijd keek Arnhem Eagles tegen een 12-0 achterstand aan. “In tegenstelling tot de laatste twee wedstrijden begonnen we nu heel slecht en dat is ons de hele eerste helft blijven achtervolgen”, aldus Groenendijk.
Het verschil bij rust was 13 punten (43-30). In de tweede helft veranderde het spelbeeld echter niet. Akrides scoorde heel gemakkelijk en Arnhem Eagles moest hard werken voor de punten. Een zoneverdediging hielp nog even, want de gasten brachten de achterstand terug tot 9 punten. De hoop op een goed resultaat was van korte duur, want Akrides liep al snel weer uit en won met 80-61.
“Het lijkt er op dat we een ‘uitcomplex’ hebben, want buiten Arnhem zijn we geen schim van de ploeg die we in eigen hal zijn”, was de conclusie van Groenendijk, die met 20 punten topscorer was van zijn ploeg.