Zware kluif voor ‘Boys’ en VDZ

22 mei 2014 | Van onze AS-redactie

VDZ en Arnhemse Boys krijgen het in de finales van de nacompetitie, donderdag en zondag, niet gemakkelijk. Hun tegenstanders, respectievelijk Fortissimo en Millingen, maakten in de tweede helft van het seizoen veel indruk.

 

Arnhemse Boys, dat in de vierde klasse F de kampioensstrijd met Spero maar net verloor, gaat donderdag 22 mei eerst op bezoek bij Millingen. De formatie van trainer Ricardo Gil Muiños treft een ploeg in vorm. Millingen eindigde in de vierde klasse E niet alleen als een sterke nummer twee achter de ongenaakbare kampioen BVC ’12, maar maakte een onuitwisbare indruk. Millingen verloor in de eerste zeven competitiewedstrijden drie keer, maar pakte daarna 18 overwinningen in 19 duels. Na de jaarwisseling werd alleen nog met 2-1 verloren bij kampioen BVC ’12.
In de eerste ronde van de nacompetitie was Millingen twee keer te sterk voor het Lentse DVOL. Na de 3-2 thuiszege won Millingen ook de uitwedstrijd met 3-0. Kortom, Arnhemse Boys kan in het tweeluik met Millingen om een plek in de derde klasse zijn borst natmaken. Millingen – Arnhemse Boys begint donderdag 22 mei om 19.30 uur. Zondag is de return.

VDZ, dat in de derde klasse D door een sterke eindspurt directe degradatie ontliep, krijgt in de finale van de nacompetitie om een plek in de derde klasse ook al een tegenstander die in de tweede helft van het seizoen opzien baarde. Fortissimo kende een matige start van het seizoen en pakte door vijf zeges en zeven nederlagen 15 punten in 12 duels. Na de winterstop verloor de ploeg van trainer Marcel Tombokan nog maar één van de 14 competitieduels. Negen keer werd gewonnen, vier wedstrijden eindigden in een gelijkspel. De sterke serie in 2014 leverde Fortissimo een plek in de nacompetitie op.
Daarin rekende de ploeg van trainer Marcel Tombokan in de eerste ronde af met Avios. In Ede won Fortissimo met 2-1, de uitwedstrijd leverde een ruime 5-2 zege op voor de Edenaren.
VDZ zal in de dubbele confrontatie met Fortissimo dus het beste in zichzelf naar boven moeten halen om ook volgend seizoen in de derde klasse te spelen. VDZ – Fortissimo begint donderdag 22 mei om 20.00 uur. Zondag is de return in Ede.

Mochten Arnhemse Boys en VDZ het niet redden, dan zit het seizoen er voor beide ploegen nog niet op. Met zes andere teams strijden de twee Arnhemse clubs dan in een extra nacompetitie volgens het knock-outsysteem om één plek in de derde klasse. In de eerste ronde spelen de verliezers van de finales Millingen – Arnhemse Boys en VDZ – Fortissimo op neutraal terrein tegen elkaar. De winnaar komt in de halve finale ook op 1 juni in actie. De finale is op 9 juni. Alle duels zijn op neutraal terrein.

NACOMPETITIE OM 2 PLAATSEN IN DE DERDE KLASSE
Halve finales
15 mei:   ONA ’53 – Arnhemse Boys                        1-1       (1)
18 mei:   Arnhemse Boys – ONA ’53                        7-0       (1)

15 mei:   Overasseltse Boys – VDZ                          2-2       (2)
18 mei:   VDZ – Overasseltse Boys                          2-0       (2)

15 mei:   Millingen – DVOL                                     3-2       (3)  
18 mei:   DVOL – Millingen                                     0-3       (3)

15 mei:   Fortissimo – Avios                                   2-1       (4)
18 mei:   Avios – Fortissimo                                   2-5       (4)

Finales
22 mei:   Millingen – Arnhemse Boys (19.30 uur)
25 mei:   Arnhemse Boys – Millingen (14.30 uur)

22 mei:   VDZ – Fortissimo (20.00 uur)
25 mei:   Fortissimo – VDZ (14.00 uur)
Winnaars naar derde klasse, verliezers krijgen nog een herkansing