Zware domper voor Arnhemse Boys

2 september 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Arnhemse Boys had zich de competitiestart in de derde klasse D anders voorgesteld. De formatie van trainer Ricardo Gil Muiños ging zondag op sportpark De Schuytgraaf met 3-1 onderuit tegen Quick 1888.

Gil Muiños noemde Quick 1888 na afloop een titelkandidaat. Zijn eigen ploeg nam hij bovendien niets kwalijk. “Een gelijkspel was voor ons verdiend geweest. Maar mijn ploeg kan ik niets verwijten. Zij hebben de hele wedstrijd alles gegeven.”
Arnhemse Boys kwam na een moeizaam begin, waarin Quick 1888 de baas was op het middenveld, al na 7 minuten op een achterstand. De spits van de gasten schoot na een dieptepass de bal hoog in. Doelman Bouke Schwering, die de voorkeur had gekregen boven Lama Barry, was kansloos: 0-1.
Arnhemse Boys kwam daarna beter in de wedstrijd. Vincent Selhorst was met twee mooie vrije trappen dichtbij de gelijkmaker en Alex Kwieman was vlak voor rust na een fraaie actie ook dicht bij de 1-1.
Na de hervatting bracht Gil Muiños spits Bryan van Schooten voor de geblesseerde Marinus Nijhoff. De druk op de Nijmeegse defensie werd direct opgevoerd. In de 50e minuut kwamen de bezoekers op 0-2 toen een voorzet achter de Boys-keeper in het doel belandde.
Een minuut later lieten twee nieuwkomers van zich horen. Ramon van Steenbergen zette voor, Bryan van Schooten schoot hard in: 1-2. Arnhemse Boys probeerde door te drukken, maar de Nijmeegse doelman maakte kansen voor Vincent Saenen en Van Schooten onschadelijk. In blessuretijd counterde Quick 1888 nog naar 1-3.

Uitslagen Derde klasse D
DIO ’30 – Overasseltse Boys      3-0
Arnhemse Boys – Quick 1888    1-3
ONA ’53 – Beuningse Boys         2-1
Hatert – Blauw Wit                     7-2
Groesbeekse Boys – WAVV         2-1
Rood Wit – DVOL                       4-0