Zware blessure voor Linda Eijkhout

12 mei 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Linda Eijkhout (foto) mist zaterdag het kampioensduel van Oost-Arnhem bij Hoogkerk. De korfbalster scheurde tegen ODIK al na drie minuten bij een schotpoging haar achillespees. Oost-Arnhem won moeizaam met 16-14.

Oost-Arnhem behield door de zege een voorsprong van drie punten op concurrent DOS Kampen, dat met 18-11 won bij nummer laatst KVZ. Met nog twee wedstrijden voor de boeg kan Oost-Arnhem zaterdag bij Hoogkerk de titel in de overgangsklasse A van de veldkorfbalcompetitie pakken.
“Helaas spelen we dan zonder Linda Eijkhout”, vertelde teammanager Wesley ten Broek van Oost-Arnhem. “In het duel met ODIK scheurde Linda na een schotpoging bij het landen haar achillespees. Ze is zaterdag in het ziekenhuis in Amersfoort al meteen geopereerd en zit nu in het gips. Voor haar zit het seizoen er nu op. Helaas. Het was echt even schrikken.”
Met Robin Hooymans als goede vervanger van Linda Eijhout won Oost-Arnhem toch. Maar moeizaam ging dat wel. Ten Broek: “ODIK hanteerde de tactiek van achterverdedigen en daar hadden wij het lastig mee. Mede door de wind die over het veld stond, ging het scoren ons niet gemakkelijk af.”
De tactiek van ODIK werkte, want in de eerste helft stonden de gasten voortdurend op voorsprong (1-3, 2-4, 5-7). Door een doelpunt van Thijs Broenink vlak voor rust ging Oost-Arnhem toch nog met een gelijke stand de pauze in: 7-7.
Tijdens de rust drukte coach Ron Steenbergen zijn ploeg op het hart zich niet te laten opjagen door ODIK en rustig de juiste kansen af te wachten. In de 40e minuut kwam de thuisploeg voor het eerst op voorsprong (9-8), maar ODIK antwoordde met een dubbelslag: 9-10.
Ten Broek: “Tot twintig minuten voor tijd lag het initiatief steeds bij ODIK en wij hadden het moeilijk om de kleine, mooie kansen te benutten. Maar ook bij 10-12 hielden we vertrouwen en in een tijdsbestek van vijf minuten kregen we ODIK op de knieën.”
De thuisclub scoorde vier keer op rij (14-12) en aanvallend maakte ODIK daarna niet meer de goede keuzes. Oost-Arnhem kon echter niet verder afstand nemen en toen een speelster van ODIK met een fraai afstandschot scoorde, werd het nog even spannend: 14-13. De ploeg van Ron Steenbergen bracht de marge echter weer op twee treffers en bij 16-13 was het duel gespeeld. De veertiende treffer van ODIK was alleen van belang voor de statistiek.
Zaterdag 16 mei is Oost-Arnhem bij een zege op Hoogkerk kampioen. De wedstrijd in Groningen begint om 15.30 uur.  

Oost-Arnhem, eerste verdediging: Bob Beenen 3, Jos Albers (44. Rick Verdouw 2), Paulien Wagenvoort , Dian Ligt 3. Eerste aanval: Bas Broenink 3, Thijs Broenink 2, Minke de Jager 2, Linda Eijkhout (3. Robin Hooymans 1, 55. Nynke Lokhorst).