Zure nederlaag voor Oost-Arnhem: 20-21

11 september 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Een punt was binnen bereik, maar 10 seconden voor het eindsignaal ging Oost-Arnhem/Hotel Warnsborn in de overgangsklasse A van de korfbalcompetitie toch nog onderuit. IJsselvogels won in Arnhem met 20-21.

“De spelers zaten er na afloop helemaal doorheen”, sprak Erwin Ligt, trainer van Oost-Arnhem na afloop. “Logisch als je 2 minuten voor tijd nog met 20-19 voor staat.”
Het niveau van de wedstrijd had Ligt verrast. “Want dat lag beduidend hoger dan in onze eerste wedstrijd bij Antilopen. Als we tegen Antilopen een foutje maakten, werd dat niet meteen afgestraft, nu wel.”
Ligt was zeer te spreken over het aantal gescoorde doelpunten. “Met 20 goals zit dat wel goed, dus moet je naar de verdediging kijken.”daar maakten we te vaak een verkeerde keuze. Dan wilden we elkaar helpen, maar dan viel ergens anders een gat. daardoor hebben we toch 6 goals tegen gekregen.”
Oost-Arnhem leidde bij rust met 10-9. Via 11-13 en 17-15 leek de thuisclub toch nog aan het langste eind te trekken, maar in de slotfase ging het fout. Ligt: “Een gelijkspel zou een terechte uitslag zijn geweest. Het verschil tussen beide ploegen was nooit groter dan 2 doelpunten. Aan het einde wilden wij bij een gelijke stand weer te snel op voorsprong komen. Dat heeft ook met onervarenheid te maken.”

Oost-Arnhem/Hotel Warnsborn, eerste aanval: Rick Verdouw 4, Bas Broenink 3, Marloes Smit), Minke de Jager 4.
Eerste verdediging: Marijn Valk 4, Thijs Broenink, Roos Verheugt, Sanne Ligt 5.