Zorgt Eldenia voor een stunt?

30 november 2014 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal staat dit weekeinde de elfde speelronde op het programma. Kan Eldenia in 3D stadgenoot VDZ verrassen en maakt Arnhemse Boys de competitie in 4F weer spannend? De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

 

Zondagvoetbal
Hoofdklasse C
NEC – RKHVV

RKHVV zit in een flow. De Huissense ploeg behaalde de afgelopen weken drie zeges op rij. Dat leverde de formatie van trainer Frans Koenen een knappe vijfde plaats op. Met 17 uit 10 bedraagt de achterstand op de koplopers Sneek en Juliana ’31 slechts 5 punten.
Bij een zege op NEC neemt de Huissense ploeg niet alleen ver afstand van de degradatieplaatsen, maar kan het zich ook gaan mengen in de strijd om de topposities.
Prognose: 1-2.

Eerste klasse E
Rheden – Longa ‘30

Van Rheden kun je niet zeggen dat het lek boven is. Maar de 4-1 uitzege van afgelopen zondag bij Rood Wit heeft de ploeg van trainer Bram van Aken ongetwijfeld een nieuwe impuls gegeven.
Met 7 uit 10 neemt Rheden de twaalfde positie op de ranglijst in. Een overwinning op Longa ’30, dat met 13 uit 10 op een zevende plek staat, kan Rheden maar zo een sprong op de ranglijst maken.
Prognose: 3-1.

Derde klasse D
Eldenia – VDZ

Eldenia pakte afgelopen zondag bij Blauw Wit de vierde zege van het seizoen (1-2). Drie daarvan behaalde de ploeg van trainer Erwin Koen daarvan op vreemde bodem. Thuis werd alleen met 4-2 gewonnen van het onderaan staande Millingen (2 punten uit 10 duels). Eldenia staat met 12 uit 10 op een elfde plaats. Het wisselvallige optreden van Eldenia is voor al terug te zien in het aantal tegendoelpunten: 26.
Dat cijfer staat in schril contrast met VDZ (tweede met 22 uit 10), de tegenstander van zondag. De ploeg van trainer Stefan Hoogsteder incasseerde slechts 11 treffers. Op basis van al die cijfers is VDZ zondag daarom licht favoriet.
Prognose: 0-2.

Vierde klasse F
ONA ’53 – Arnhemse Boys

Als de bezoekers de competitie nog spannend willen maken, zal Arnhemse Boys zondag in Wageningen moeten winnen. De achterstand op koploper ONA ’53 (27 uit 10) bedraagt namelijk al 9 punten.
De statistieken van Arnhemse Boys in uitwedstrijden zijn positief. Met drie zeges en twee gelijke spelen is de ploeg van trainer Patrick Baltus op vreemde bodem nog ongeslagen.
ONA ’53 won negen van de tien duels. De enige nederlaag leed de Wageningse ploeg op eigen veld tegen DVOL (1-2).
Prognose: 2-1.

OVC ’85 – SML
Deze twee ploegen speelden in de vierde klasse F in de tien gespeelde duels het vaakst gelijk. SML deed dat al zes keer, OVC ’85 vijfmaal.
De vorm van SML, zevende op de ranglijst met 15 uit 1O, is echter stijgende. De ploeg van trainer Roberto Straal leed op 14 september de enige nederlaag. Uit bij koploper ONA ’53 werd met 2-00 verloren. Bepaald geen schande tegen de beste ploeg uit deze klasse.
OVC ’85 (11 uit 10, elfde plaats) won pas twee keer, maar dat hadden er meer kunnen zijn. Zo gaf de Oosterbeekse ploeg tegen GVA en Veluwezoom een voorsprong van twee goals nog weg.
SML is voor de streekderby op sportpark De Bilderberg daarom licht favoriet. De Arnhemse ploeg is net iets constanter dan OVC ’85.
Prognose: 1-2.

Klik hier voor het voetbalprogramma