Zorgen nemen toe voor Jonge Kracht

29 maart 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Voor Jonge Kracht zijn de degradatiezorgen na de nederlaag bij Rheden verder toegenomen. De Huissense ploeg verloor het duel in de eerste klasse E donderdagavond met 2-1.  Ellis Orgenia van Jonge Kracht kreeg nog de rode kaart.

Trainer Roy van der Hoek van Jonge Kracht sprak na afloop van ‘een verdiende nederlaag’. “Rheden was voor ons voetballend een maatje te groot. We hebben voor rust niet eens veel kansen weggegeven, maar we konden er zelf ook niet veel tegenover zetten”, zei Van der Hoek. “We hadden vooral veel moeite met hun beweeglijke, diepgaande middenvelders.”
De eerste grote kans van Rheden was ook meteen raak. Patrick D’hulst was de maker van die treffer.
Na de hervatting had Jonge Kracht volgens Van der Hoek iets meer grip op de wedstrijd. “Juist op het moment, dat ik dacht dat er misschien nog een gelijkmaker in zou zitten werd het 2-0”, sprak Van der Hoek, die opnieuw Patrick D’Hulst zag scoren. Kort daarop, in de 82e minuut, werd het nog 2-1 door Klaas Venderbosch. Van der Hoek: “Je hoopt dan nog op de gelijkmaker, maar 100 procent kansen hebben we niet meer gehad.”
Patrick D’Hulst scoorde niet alleen tweemaal voor Rheden, hij speelde ook nog een belangrijke rol bij de rode kaart voor Ellis Organia. Van der Hoek: “D’Hulst had al een paar keer theater gemaakt door op de grond te gaan liggen. Later ging hij onder de ogen van de scheidsrechter bewust op de tenen van Ellis Orgenia staan. Ellis duwde hem toen van zich af en werd daarvoor uit het veld gestuurd. Een belachelijke beslissing.”
Van der Hoek was zo eerlijk te bekennen, dat de arbiter zijn doelman Jay Lelie had gespaard. “Jay maakte een overtreding op Rheden-speler Jaap Dorland, die was doorgebroken. Daar volstond de scheidsrechter met geel.”
Behalve Orgenia wacht ook ploeggenoot Klaas Venderbosch een schorsing. Hij kreeg een gele kaart en is met ingang van maandag 2 april voor 1 wedstrijd geschorst.
Door het verlies blijft Jonge Kracht op de elfde plaats. Die plek verplicht tot het spelen van nacompetitie.  De achterstand op Voorwaarts Twello, de ‘veilige’ nummer 10, bedraagt 2 punten. Jonge Kracht speelde bovendien een wedstrijd meeral wel een wedstrijd meer.
Rheden is door de zege dicht bij het behalen van de tweede periodetitel. De ploeg van trainer Bram van Aken passeerde SC Enschede. Bij winst op SDOUC, op paasmaandag, in Rheden verzekerd van een plaats in de nacompetitie om promotie naar de hoofdklasse.