Zomertrainingen, speciaal voor de jeugd

10 juli 2024 | Van onze AS-redactie

Zomervakantie, dé kans om aan je skills te werken. De atleten van de Nederlandse atletiekploeg hebben zich op de olympische atletiekbaan van Papendal voorbereid om in Parijs een topprestatie neer te zetten. Misschien treed jij in de toekomst wel in hun voetsporen. Hardlopen zoals Sifan Hassan, sprinten zoals Femke Bol of je voetenwerk verbeteren zoals de spelers van Vitesse leren. Dat kan.

Onder deskundige begeleiding kun je elke dinsdag en donderdag van 16.30 tot 18.00 uur gratis komen trainen op de olympische atletiekbaan van Papendal. Zit je nog op de basisschool (8 -12 jaar) of op het voortgezet onderwijs (12-18 jaar) dan kun je meedoen. Vanaf 6 juli tot 18 augustus ben je welkom bij de trainingen op Papendal.

Leerlingen in de leeftijd van 8-12 jaar kunnen vanaf 30 augustus elke vrijdag van 15.15 tot 16.15 uur meedoen aan dezelfde trainingen. Maar dan wordt in en rondom de sporthal op Elderveld (Breezandpad 13 in Arnhem Zuid) getraind. Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen naar info@looplandgelderland.nl Vermeld je naam, leeftijd, sport en de school waar je naar toe gaat.

Stichting RTC Loopland Gelderland

De stichting Regionaal Trainings Centrum Loopland Gelderland organiseert deze skills trainingen. Op donderdag 19 september viert de stichting het 10-jarig bestaan. Een periode waarin bijzondere hardloop- en sprinttalenten met een wildcard deel hebben genomen aan deze trainingen op Papendal. Onder de deelnemers waren ook talenten als Femke Bol en Sifan Hassan. Inmiddels kennen we hen als succesvolle olympische sporters die de nodige medailles gewonnen hebben.

De trainingen van Loopland Gelderland hebben in die tien jaar 150 medailles bij nationale kampioenschappen opgeleverd en ook nog eens 10 bij Europese kampioenschappen. Er zijn in die tien jaar 52.000 kinderen in 1200 lessen getraind volgens het programma ‘Beter Bewegen’. Daarnaast zijn ruim 1000 specialisten bijgeschoold met de methodiek SportFUNdament. Deze methodiek bestaat uit 8 leskaarten die ook wel de ‘gebruiksaanwijzing bij de benen’ genoemd wordt. Dankzij een subsidie van de provincie Gelderland kan de stichting RTC Loopland Gelderland dit programma uitvoeren.