Zilveren Bal weer voor Rheden

11 januari 2015 | Van onze AS-redactie

Rheden heeft voor de tweede keer op rij het Bumé Zilveren Baltoernooi gewonnen. Op sportpark De Pinkenberg in Rozendaal won de ploeg van trainer Bram van Aken in de finale met 4-0 van Veluwezoom. Bij rust leidde Rheden al met 1-0.

 

Rheden, uitkomend in de eerste klasse van het zondagvoetbal, startte tegen vierdeklasser Veluwezoom als favoriet en maakte die status ook waar. De Velpse ploeg gooide veel energie in de strijd, maar dat was niet voldoende om Rheden af te stoppen. Mauro Slütter zette de eersteklasser al voor rust op voorsprong: 1-0.
Kort na de pauze verdubbelde Raymond van ’t Veld de score: 2-0. Veluwezoom verstopte zich niet en was zelfs een paar keer dreigend, maar grote kansen kreeg de ploeg van trainer Giovanni Zweers niet.
In de slotfase voerde Rheden, dat nog een groot aantal kansen liet liggen, de score verder op. Timmo Hoekstra en Mounir Amezrine bepaalden de eindstand op 4-0.

In de strijd om de derde plaats tussen VDZ en VVO leek de Arnhemse ploeg op weg naar een gemakkelijke zege. De gastheren zagen in het eerste half uur alle hoeken van het veld en mochten blij zijn dat VDZ slechts tweemaal scoorde. Gelegenheidsrechtsback Martijn van Gessel zorgde na een te korte terugspeelbal voor 0-1, waarna Pieter Middeldorp na een uitstekende één-twee combinatie met Kay van Harskamp voor 0-2 zorgde. Doelman Frans Budel van VVO hield daarna tot twee keer toe Middeldorp met prima reddingen van scoren af en Van Harskamp liet een dot van een kans eveneens onbenut.
In de slotfase van de eerste helft sloeg VVO uit het niets ineens twee keer toe. Na de 1-2 van Berni van Vloten was VDZ-doelman Otger van den Aker ook kansloos op een kopbal van Daan Burghouwt: 2-2.
Meteen na rust kreeg VVO een strafschop, maar spits Joost Baarslag schoot hoog over. Voor VDZ was dat uitstel van executie, want kort daarna sloeg Baarslag alsnog toe: 3-2. Ramon Steenbergen maakte vervolgens de vierde Velpse treffer: 4-2.
In die tweede helft werd VDZ bij vlagen overlopen, maar VVO weigerde de vele kansen te benutten. Kars Deutekom, die na een lange blessure na de pauze was ingevallen, gaf met een doeltreffende kopbal na een corner van Daniël Opuku de nederlaag van VDZ nog een wat draaglijker aanzien: 4-3.