Zilveren Bal voor Concordia Wehl

14 januari 2019 | Van onze AS-redactie

Concordia Wehl is zondag voor de tweede keer op rij winnaar geworden van het Bumé Zilveren Bal toernooi gewonnen. De Achterhoekse formatie was op sportpark de Pinkenberg in de finale te sterk voor thuisclub VVO: 2-0. Marco Corba, oud-speler van de Velpse ploeg, scoorde beide treffers voor Concordia Wehl.

Corba zette zijn ploeg, uitkomend in de tweede klasse, al in de tiende minuut uit een vrije trap op voorsprong. Daarvoor had het een niveau lager spelende VVO al twee grote kansen laten liggen. Halverwege de eerste helft ontdeed Corba het duel van alle spanning. De middenvelder ontsnapte aan de aandacht van de defensie van VVO en schatte een steekpass van een ploeggenoot op de juiste waarde. Doelman Freek van Pelt van VVO was voor de tweede keer kansloos: 2-0.

Voor Corba was het meteen zijn laatste wapenfeit, want de middenvelder moest na een te harde charge van Kay van Huet het veld geblesseerd verlaten. VVO probeerde het na rust nog wel, maar was aanvallend onmachtig. Thijs Janssens kreeg tien minuten voor tijd nog een schietkans, maar knalde de bal over het doel.

De Zilveren Bal ging daarmee naar de ploeg die er het meeste aanspraak op mocht maken. Leuk ook voor trainer Maik Angenent van Concordia Wehl en zijn assistent Jillert Krikke. Angenent was de afgelopen drie seizoen trainer van VVO, Krikke behoorde tot de selectie.


De derde plaats op het Bumé Zilveren Bal Toernooi ging naar VV Dieren. De ploeg van trainer Wim Kamphuis won met 2-1 van Lochem. Na een 1-0 achterstand (eigen treffer Dieren) bezorgden Tom de Lijster en Job Koenders Dieren toch nog de winst.
OBW JO-19 won zaterdag het toernooi bij de hoogste jeugd. De Zevenaarse ploeg van de finale van VVO-JO19 met 2-1.

* Foto boven: Assistent-trainer Jillert Krikke, hoofdtrainer Maik Angenent en tweevoudig doelpuntenmaker Marco Corba van Concordia Wehl zijn blij met de Zilveren Bal.

Middenvelder Thijs Janssens verschijnt voor de goal van Concordia Wehl, maar ook deze poging van VVO leidde niet tot een doelpunt.
VIP’s langs de lijn bij de finale van het Bumé Zilveren bal toernooi. Van links naar rechts: Wim Janssen (ex-SC Velp), Simon Steenvoorden (ex-Rheden, trainer VVO 2), Gradus Zaaijer (ex-SC Velp), Richard Jansen (ex-De Graafschap), de met een blessure uitgevallen Marco Corba (Concordia Wehl), Siep de Jong (oud-voorzitter KNVB district oost) en Eric Huisman (scheidsrechter).
De gewisselde Ramon van Steenbergen poseert.