Zevenklapper RKHVV in Arnhem Cup

9 mei 2019 | Van onze AS-redactie

RKHVV heeft zich dinsdagavond als derde ploeg geplaatst voor de halve finale van het toernooi om Arnhem Cup. De Huissense hoofdklasser was op het terrein van Eendracht in de kwartfinale met 6-2 te sterk voor het drie klasse lager spelende SC Rheden. SML, dat titelhouder AVW ’66 eerder uitschakelde, is in de halve finale de tegenstander van RKHVV.

SC Rheden hield voor rust nog gelijke tred met RKHVV, maar moest na een 2-2 ruststand toch buigen voor de ploeg van trainer Ben Gerritsen. SC Rheden maakte in die eerste helft nog twee keer een achterstand ongedaan.
“Toen ging het nog redelijk gelijk op met kansen voor beide ploegen”, sprak trainer Wilco Klop van SC Rheden. “Na de strafschop voor RKHVV was het met ons gebeurd, maar het was hoe dan ook een mooi potje.”
SC Rheden kan zich nu weer volledig richten op de competitie in de derde klasse C. De formatie van trainer Wilco Klop heeft nog uitzicht op een plek in de nacompetitie.

RKHVV – SC Rheden was een wedstrijd om van te smullen. “Twee aanvallende ploegen en een sportieve, open wedstrijd. het was propaganda voor het voetbal”, zei toernooileider ben van der Horst na afloop.

RKHVV speelt op dinsdag 14 mei in de halve finale tegen SML.
De tweede halve finale, op dinsdag 21 mei, gaat tussen Eldenia en de winnaar van de laatste kwartfinale tussen VDZ en Jonge Kracht. Alle duels worden gespeeld op het terrein van Eendracht.

RKHVV – SC Rheden 7-2 (2-2). Danny de Lorijn 1-0, Ferron van Heerde 1-1, Mex Bakker 2-1, Colin Leurein 2-2, Danny de Lorijn 3-2 (strafschop), Mex Bakker 4-2, Danny de Lorijn 5-2, Rutger Worm 6-2 en 7-2. Scheidsrechter: Marcel Brandenbarg.

ARNHEM CUP
Kwartfinales
Uitslagen
Donderdag 25 april: AVW ’66 – SML 3-3 (SML wns)
Donderdag 2 mei: Eldenia – Arnhemia 6-2
Dinsdag 7 mei: RKHVV – SC Rheden 7-2
Programma
Kwartfinale
Donderdag 9 mei: VDZ – Jonge Kracht (20.00 uur)
Halve finales
Dinsdag 14 mei: SML – RKHVV (20.00 uur
Dinsdag 21 mei: Eldenia – VDZ/Jonge Kracht (20.00 uur)
Finale
Zondag 2 juni (19.30 uur)

* Vanaf de kwartfinales worden alle wedstrijden gespeeld op het terrein van Eendracht.