Zevende verlies Arnhemse Boys

28 oktober 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Het gaat nog steeds niet goed met Arnhemse Boys. De ploeg van trainer Ricardo Gil Muiños verloor zondag in de derde klasse D met 3-2 bij Hatert. Dat was al de zevende nederlaag van het seizoen.

Arnhemse Boys wilde na de ongelukkige nederlaag van vorige week tegen Groesbeekse Boys (3-5) hoe dan ook een goed resultaat neerzetten bij Hatert. Bijna traditiegetrouw openden de bezoekers sterk in Nijmegen. “We creëerden op het middenveld een man meer, maar daar werd in balbezit niet altijd goede gebruik van gemaakt”, vertelde Gil Muiños na afloop.
De bezoekers kwamen in de 20e minuut na een fraaie pass terecht op 0-1 door Vincent Selhorst. Arnhemse Boys controleerde het duel en leek met een voorsprong te kunnen gaan rusten. Leek, want uit het niets scoorde Hatert op slag van rust de gelijkmaker: 1-1.
“Het vertrouwen was niet geknakt, want we voelden dat we drie punten konden pakken”, zei Gil Muiños. Een kwartier na de pauze nam Arnhemse Boys opnieuw de leiding. De doelman van Hatert kreeg de bal niet klem na een vrije trap van Mike Remie, waarna Vincent Saenen in de rebound raak kopte: 1-2.
Na die treffer kreeg Hatert meer grip op de wedstrijd. Dat resulteerde 20 minuten voor tijd in de gelijkmaker: 2-2. In de 80e minuut incasseerde Arnhemse Boys ook nog een derde treffer: 3-2. Het slotoffensief van de gasten leidde nog bijna tot de gelijkmaker. Mike Remie schoot de bal uit een vrije trap rakelings voorlangs en Vincent Saenen kreeg de bal bij een scrimmage net niet in het doel.
“Het was weer een wedstrijd, waarin we punten hadden kunnen pakken. Maar het lukte weer niet”, treurde Gil Muiños.
Arnhemse Boys staat in 3D voorlaatste met 3 punten uit 8 wedstrijden. De eerste periodetitel ging naar het nog ongeslagen Rood Wit, dat met 20 punten uit 8 duels aan kop gaat.

Derde klasse D
DVOL – Beuningse Boys            1-0
Hatert – Arnhemse Boys           3-2
Groesbeekse Boys – DIO ’30     2-1
Overasseltse Boys – ONA ’53    1-2
Rood Wit – Quick 1888            4-0
WAVV – Blauw Wit                    5-1