Zet SC Rheden zegereeks voort bij Vorden?

31 maart 2017 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal staat dit weekeinde in de eerste klassen en lager de 21e speeldag op het programma. AZ 2000 kan in 3A van het zaterdagvoetbal een reuzenstap zetten richting kampioenschap door te winnen bij runner-up DVV. In het zondagvoetbal mag SC Rheden na twee zeges op rij weer hopen op klassebehoud. Kan de ploeg van trainer Peter Jansen (foto) ook in en tegen Vorden stunten? De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

Zaterdagvoetbal
Vierde klasse A
DVV – AZ 2000 (14.45 uur)
DVV is de enige ploeg die AZ 2000 in de vierde klasse A nog van de titel af zou kunnen houden. De Duivense formatie staat met 33 punten uit 17 duels op een tweede plaats, maar de achterstand op AZ 2000, dat 43 punten uit 18 wedstrijden heeft, is aanzienlijk.
In Arnhem was AZ 2000 op 29 oktober van het vorig jaar met 3-2 te sterk voor de DVV. De suprematie van de ploeg van trainer Patrick Baltus is daarna alleen maar groter geworden. DVV is op het eigen Horsterpark sterk (slechts één nederlaag), maar de uitbalans van AZ 2000 liegt er ook niet om. De Arnhemmers verloren alleen bij het laaggeklasseerde Dodewaard (2-1) en speelden gelijk bij Nijmegen en Oranje Blauw. De overige zes duels op vreemde bodem werden gewonnen.
AZ 2000 verkeert bovendien in goede vorm en verspeelde in de laatste zeven wedstrijden geen enkel punt. De Arnhemse ploeg ruikt het kampioenschap en wint ook in Duiven.
Prognose: 1-3.

Zondagvoetbal
Tweede klasse I
Vorden – SC Rheden (14.00 uur)
Voor trainer Peter Jansen van SC Rheden is de uitwedstrijd van zijn ploeg voor hem ook een thuiswedstrijd. Jansen is in zijn woonplaats nog steeds jeugdtrainer bij Vorden en ook het eerste elftal van de Achterhoekse vereniging had hij onder zijn hoede. “Ik heb alle jongens die bij Vorden in het eerste spelen wel een keer getraind”, zei Jansen kortgeleden.
Jansen draagt Vorden dus een warm hart toe, maar er zal hem zondag alles aan gelegen zijn dat de punten naar SC Rheden gaan.
Zijn ploeg staat met 14 punten uit 17 duels nog dertiende en laatste, maar SC Rheden won de laatste twee wedstrijden. Uit bij OBW (3-2) en thuis tegen Varsseveld (4-1) pakten de Rhedenaren niet alleen drie punten, maar straalden zij ook vertrouwen uit. Met Rood Wit (17 uit 14), OBW (15 uit 18), WAVV (16 uit 17) en SDOUC (19 uit 17) gaat SC Rheden uitmaken welke ploeg rechtstreeks degradeert en welke twee teams zich via de nacompetitie veilig moeten spelen.
Tegen middenmoter Vorden (25 uit 17) moet SC Rheden in staat zijn een punt te pakken.
Prognose: 1-1.

Derde klasse C
VDZ – Grol (14.00 uur)
VDZ heeft via een hoge eindklassering of door het behalen van de derde periodetitel nog uitzicht op het bereiken van de nacompetitie. De ploeg van trainer Habib Al Mohsinawi zal zich daarom geen puntenverlies kunnen permitteren in de thuiswedstrijd tegen Grol. De Arnhemmers lieten in een aantal wedstrijden al onnodig de punten liggen en zijn op het eigen sportpark ’t Cranevelt bovendien niet onaantastbaar. Vijf van de tien duels werden gewonnen, maar met ook twee gelijke spelen en drie nederlagen is dat geen thuisbalans voor een kampioen.
In de strijd om de derde periodetitel gaan FC Trias en Bon Boys met 9 uit 3 aan kop, VDZ volgt met 7 uit 3. Bon Boys, dat in 3C kampioen wordt, heeft al een periodetitel. Omdat FC Trias zondag het veel sterker geachte Bon Boys ontvangt, kan VDZ bij een zege goede zaken doen.
Prognose: 3-1.

Vierde klasse F
Jonge Kracht – Arnhemse Boys (14.00 uur)
Arnhemse Boys had afgelopen zondag de vierde plaats voor het grijpen, maar Angeren gooide roet in het eten: 0-1. Het was voor de ploeg van trainer Pierre van den Berg (foto rechts) alweer de zesde thuisnederlaag van het seizoen. In 9 wedstrijden pakte Arnhemse Boys thuis door twee zeges en een gelijkspel pas 7 punten.
Dat staat in schril contrast met de uitbalans. Acht overwinningen en twee nederlagen leverden in tien wedstrijden liefst 24 punten op!
Jonge Kracht is dus gewaarschuwd. De Huissenaren behaalden in tien thuiswedstrijden 19 punten en leden op het eigen sportpark Schalkshof drie nederlagen. Jonge Kracht (30 uit 19) en Arnhemse Boys (31 uit 19) moeten vrezen dat er dit seizoen geen plek in de nacompetitie in zit. De verliezer van het onderlinge duel hoeft zich helemaal geen illusies meer te maken.
Prognose: 2-2.

Vijfde klasse F
Veluwezoom – SDZZ (14.00 uur)
Met nog vier wedstrijden voor de boeg kan Veluwezoom zondag een grote stap zetten op weg naar het kampioenschap. De Velpse ploeg is koploper met 49 punten uit 18 duels. CHRC (44 uit 18)  en SDZZ (36 uit 18) zijn de achtervolgers.
Na het thuisduel met SDZZ gaat Veluwezoom een week later op bezoek bij directe concurrent CHRC. Een zege op SDZZ brengt de titel echter al heel dichtbij, omdat de ploeg van trainer Yoes Aaroub (foto) in de laatste twee wedstrijden, uit tegen Loo en thuis tegen VVLK, geen tegenstanders ontmoet die het de Velpse ploeg lastig kunnen maken. Ook SDZZ lijkt niet sterk genoeg om zondag in Velp te kunnen stunten.
Prognose: 4-1.

Klik hier voor het voetbalprogramma