Zet AVW ’66 stap richting nacompetitie en herpakt MASV zich tegen VVO?

11 mei 2019 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal wordt dit weekeinde in de eerste klassen en lager de 24e speelronde afgewerkt. Het is de tijd van de beslissingen. Houdt AVW ’66 het hoofd koel en zet het in de tweede klasse G van het zaterdagvoetbal door een zege op Renswoude een grote stap tichting nacompetitie? Zorgt AZ 2000 in 3A tegen SKV voor een verrassing? Is MASV in 3C van het zondagvoetbal de klap van twee nederlagen op rij en de straf van de KNVB te boven en neemt de Arnhemse ploeg drie punten mee bij VVO? Grijpt Arnhemse Boys in 3D de strohalm bij Brakkenstein? En houdt Eendracht, dat al 148 treffers incasseerde, het doel in 4D schoon tegen Veluwezoom of valt definitief het doek? De AS-redactie blikt vooruit en haalt deze vijf duels voor het voetlicht.

Zaterdagvoetbal
Tweede klasse G
AVW ’66 – Renswoude

AVW ’66 heeft alles in eigen hand om een plek in de nacompetitie te bemachtigen. Met 15 punten uit 6 duels is de Westervoortse ploeg koploper in de strijd om de derde periodetitel.

Bovendien is de formatie van trainer Wout van der Ent nog niet uitgeschakeld in de strtijd om het kampioenschap. Achter Woudenberg (46 uit 23) en Unicum (45 uit 23) neemt AVW ’66 (42 uit 23) de derde plek in. Volgende week staat ook de wedstrijd Woudenberg – Unicum nog op het programma.
Voor Woudenberg (uit tegen VVOP) en Unicum (thuis tegen VSCO ’61) staan er vandaag ook geen gemakkelijke wedstrijden op de rol. VVOP en VSCO’61 zijn nog allebehalve veilig en hebben de punten hard nodig.
met renswoude treft AVW ’66 een tegenstander die nergens meer om speelt. maar ook die zijn gevaarlijk.
Prognose: 2-0.

Derde klasse A
AZ 2000 – SKV (14.30 uur)

AZ 2000 leek op 20 april een grote slag te hebben geslagen. Na de 2-1 zege bij Oeken, de eerste overwinning sinds 3 november 2018 (!), stond de ploeg van trainer Patrick Baltus weer op de tiende en veilige plaats.
De zeges op 4 mei van JVC Cuijk (3-2 bij Uni VV) en Redichem (3-2 tegen Dieren) veranderden weer alles voor AZ 2000. De Arnhemse ploeg zakte naar de twaalfde en voorlaatste plaats en die verplicht tot het spelen van nacompetitie.

Kevin Lo-Sie-Sen sciet AZ 2000 tegen Oeken naar de 2-1 overwinning. (Foto: Jan van Zomeren)

Vijf ploegen gaan uit maken wie rechtstreeks degradeert en welke twee de nacompetitie in moeten: JV Cuijk (19 uit 21), Redichem (18 uit 21), Uni VV (18 uit 22), AZ 2000 (17 uit 21) en Excelsior Z (15 uit 21).
Voor AZ 2000 staan nog drie duels op het programma: thuis tegen SKV (11 mei, vandaag) en OVC ’85 (25 mei) en uit tegen Zelos (18 mei). een lastige opgave, want SKV moet de derde plaats op de ranglijst vasthouden om zeker te zijn van een plek in de nacompetitie om promotie. OVC ’85 is koploper in de tweede periode. Mogelijk hebben de Oosterbekers de buit al
binnen als zij in de laatste wedstrijd op bezoek gaan bij AZ 2000.
AZ 2000 heeft de punten dus hard nodig, maar op papier lijkt SKV een maatje te groot.
Prognose: 1-2.

Zondagvoetbal
Derde klasse C
VVO – MASV (14.00 uur)

De titel leek al bijna binnen voor MASV, maar na recente nederlagen tegen FC Trias (3-1, uit) en Vios B (2-1, thuis) is daar geen sprake meer van. daar kwam nog de straf van de KNVB, een punt in mindering wegens het meespelen van trainer Tim Cornelisse in het duel met Vios B, bij.

OBW en MASV delen nu de koppositie met 47 punten uit 23 duels en ook VDZ (43 uit 23) is nog niet kansloos in de strijd om de titel. Voor MASV resten na het duel met VVO nog de wedstrijden tegen SML (19 mei, thuis) en Doetinchem (26 mei, uit). Puntenverlies kan de ploeg van trainer Tim Cornelisse zich niet meer veroorloven.

Angelo Siep (wit tenue, midden) van MASV, hier in actie tegen OBW, zit tegen VVO zijn laatste wedstrijd schorsing uit. (Foto: Nico Kooij)

Tegen VVO, dat zo goed als veilig is, mist Cornelisse een viertal belangrijke pionnen. Ramon van ’t Veld, Angelo Siep, Lorenzo Arends (allen geschorst) en Anthony Vogelaar (kruisbandblessure) zijn niet inzetbaar. Een flinke aderlating.
De vraag is of VVO kan profiteren. De Velpse ploeg van trainer Martijn van de Hel, ook veelvuldig geteisterd door blessures, speelt allesbehalve constant en kwam in de laatste vier duels niet meer tot winst.
Prognose: 1-1.

Derde klasse D
Brakkenstein – Arnhemse Boys (14.30 uur)

Voor Arnhemse Boys is het uur van de waarheid genaderd. De ploeg van trainer Pierre van den Berg is beland op de dertiende en laatste plaats. Omdat Hatert zich al eerder uit de competitie terugtrok hoeft Arnhemse Boys niet te vrezen voor directe degradatie.

Het wordt echter een hele kluif om ook de nacompetitie te ontlopen. Arnhemse Boys (18 uit 21) en Roda ’28 (19 uit 21) staan op de bedreigde posities, Brakkenstein (23 uit 21) en Eldenia (24 uit 22) staan daar net boven.
Het geeft het belang aan van het duel Brakkenstein – Arnhemse Boys. Met nog drie wedstrijden voor de boeg telt voor de Boys zondag alleen de winst. Zelfs met een gelijkspel schiet de ploeg in de directe confrontatie met een concurrent niets op.
Na de wedstrijd tegen Brakkenstein speelt Arnhemse Boys nog tegen Beuningse Boys (19 mei, thuis) en Driel (26 mei, uit). Die beide ploegen zijn nog kansrijk in de strijd om de laatste periodetitel.
Prognose: 1-1.

Vierde klasse D
Eendracht – Veluwezoom (14.00 uur)

Eendracht en Veluwezoom vechten zondagmiddag voor hun laatste kans. Eendracht om directe degradatie te voorkomen, Veluwezoom om de Nacompetitie nog te ontlopen. Voor beide ploegen een bijna onmogelijke klus, maar bij winst zal één van beide ploegen mogelijk nog hoop mogen koesteren.
Eendracht, laatste met met 4 uit 23, lijkt op voorhand het minst kansrijk. De ploeg van trainer Vincent Selhorst moet RKPSC (6 uit 23) achterhalen. De geplaagde coach kan echter met moeite een elftal op de been krijgen.

“Als ik met een busje naar Eendracht rijdt, mag iedereen meedoen die onderweg instapt”, grapte Selhorst een paar weken terug eens.
Tegen Veluwezoom zal Eendracht de defensie op orde moeten hebben, maar met al 148 tegengoals lijkt dat onmogelijk.
Om de nacompetitie te ontlopen moet Veluwezoom (17 uit 23) één van de concurrenten, ONA ’53 (24 uit 23) of Arnhemia (25 uit 23) voorbij. Ook dat lijkt voor de ploeg van de vertrekkende trainer Mohammed Mouhouti op een mission impossible.

Foto geheel boven: VVO (geel-zwart tenue) sticht gevaar voor het doel van Doetinchem (1-1), op 28 april. (Foto: Aafje Boerma)

Klik hier voor het voetbalprogramma