Zet Arnhemia opmars voort en wie legt het loodje bij Eendracht – RKPSC?

23 februari 2019 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal wordt dit weekeinde volop ingehaald. Lukt het AVW ’66 door een thuiszege op FC Horst de koppositie in de tweede klasse G van het zaterdagvoetbal over te nemen van Unicum? Blijft VVO voor de tiende keer op rij ongeslagen in het duel met OBW, koploper in de derde klasse C van het zondagvoetbal? Slaat Arnhemia opnieuw een grote slag in 4D en wie is in deze klasse de sterkste in de degradatiekraker Eendracht – RKPSC? De AS-redactie blikt vooruit en haalt deze vijf duels voor het voetlicht.

Zaterdagvoetbal
Tweede klasse G
AVW ’66 – FC Horst (14.30 uur)

Met drie overwinningen op rij is AVW ’66 fantastisch uit de winterstop gekomen. Vooral de 5-0 zege bij Woudenberg, toen nog koploper, maakte indruk.

Wouter van der Ent

Door die sterke reeks staat de ploeg van trainer Wouter van der Ent nu met 26 punten uit 15 duels op de tweede plaats. Koploper Unicum heeft 27 uit 15 en komt zaterdagmiddag niet in actie. Dat betekent dat AVW ’66 bij een zege op FC Horst de leiding neemt in 2G. De uitwedstrijd won de Westervoortse ploeg met 2-1.
AVW ’66 is thuis in acht duels nog ongeslagen: vijf overwinningen en drie gelijke spelen. In de vorm waarin de Liemerse formatie verkeerd ligt weer een driepunter tegen FC Horst voor de hand.
Prognose: 2-0.


Zondagvoetbal
Derde klasse C
VVO – OBW (14.00 uur)

VVO is bezig aan een opmerkelijke reeks. De ploeg van trainer Martijn van de Hel is na een povere start van de competitie, met één gelijkspel en vier nederlagen in de eerste vijf wedstrijden, nu al negen duels ongeslagen.

De Velpenaren verloren voor het laatst op 21 oktober van het vorig jaar toen FC Trias met 4-0 veel te sterk was. In de daarop volgende negen duels pakte VVO met vijf zeges en vier gelijke spelen 19 punten. Gezien de personele problemen (blessures) een prestatie van formaat.
Blijft VVO ook voor de tiende keer op rij ongeslagen? Met een punt in de thuiswedstrijd tegen koploper OBW zal de Velpse ploeg niet ontevreden zijn. De lijstaanvoerder uit Zevenaar heeft na twee nederlagen op rij wel iets goed te maken en kan zich in de titelstrijd met MASV en VDZ geen nieuw puntenverlies veroorloven.
Prognose: 1-1.

Derde klasse D
Driel – Eldenia (14.00 uur)

Met 13 punten uit de laatste vijf wedstrijden is Eldenia bezig aan een opmars. Na de dramatische start van het seizoen met slechts één zege in de eerste zeven wedstrijden, is de ploeg van trainer Erwin Koen opgeklommen naar een vijfde plaats. Met 21 punten uit 14 duels heeft Eldenia weer uitzicht op een hoge eindklassering om zo een plek in de nacompetitie veilig te stellen.

Zondag wacht echter de lastige en altijd beladen streekderby in en tegen Driel, de woonplaats van trainer Erwin Koen. Driel is inmiddels een ‘kat in het nauw’, want de Betuwse formatie staat met 14 uit 13 nog maar net op een veilige elfde plaats. Eldenia kan zich dus opmaken voor een heet middagje, niet alleen vanwege de onderlinge rivaliteit. De bezoekers zijn niettemin licht favoriet.
Prognose: 1-2.

Vierde klasse D
Arnhemia – HC ’03 (14.00 uur)

Arnhemia presteert na de winterstop uitstekend. Na de ongelukkige 2-1 nederlaag bij de ongenaakbare koploper DVV won de ploeg van trainer Marlon keizer twee keer op rij. De 3-0 thuiszege op Eendracht werd gevold door een klinkende 6-2 overwinning bij het hoger geklasseerde ONA ’53.

Marlon Keizer

De Arnhemmers, negende met 16 uit 13, hebben daardoor aansluiting gekregen bij de grote middenmoot. Zondag kan Arnhemia tegen HC ’03, tiende met 15 uit 11, opnieuw een slag slaan op weg naar klassebehoud.
Eendracht en RKPSC strijden in deze klasse om directe degradatie, dus wegblijven van de twaalfde plaats, nu bezet door Veluwezoom (15 uit 13), is voor de overige ploegen die tegen degradatie strijden, de doelstelling.
Trainer Marlon Keizer, die zijn contract met een jaar verlengde , lijkt de zaak bij Arnhemia op de rit te hebben.
Prognose: 3-1.

Eendracht – RKPSC (14.00 uur)
Wie eindigt dit seizoen als laatste in de vierde klasse D en degradeert rechtstreeks. Er bestaat geen twijfel, dat wordt Eendracht (3 uit 14) of RKPSC (2 uit 12). Zondagmiddag treffen beide ploegen elkaar op sportpark ‘Over het lange water’, de thuishaven van Eendracht.

Eendracht behaalde dit seizoen één competitie zege, op 23 september in de eerste wedstrijd tegen Arnhemia (6-4). daarna was het kommer en kwel voor de ploeg van de niet te benijden trainer Vincent Selhorst. Dertien nederlagen op rij volgden en het doelgemiddelde (17-76) spreekt boekdelen.
De lekke defensie zou zondagmiddag wel eens overeind kunnen blijven. Tegenstander RKPSC won dit seizoen nog niet, maar speelde twee keer gelijk. De formatie uit Pannerden scoorde echter pas tien goals. Zondag staat dus een machteloze aanval tegenover een niet waterdichte defensie. Eendracht is op basis van thuisvoordeel favoriet. Later dit seizoen, op 7 april, ontmoeten beide ploegen elkaar nog in Pannerden.
Prognose: 2-1.

* Foto rechtsboven: Aanvoerder Maikel Peters van Arnhemia in actie tegen ONA ’53. Arnhemia won dat duel in Wageningen vorige week met 6-2. (Foto: Sjaak Bouwmeister)

Klik hier voor het voetbalprogramma