Zes goals Martijn van Gessel

16 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Martijn van Gessel was zondag de grote man bij VDZ. De spits leidde zijn ploeg in 3C in Winterswijk naar een 7-4 overwinning bij FC Trias. De zevende en laatste Arnhemse treffer kwam van de voet van Tim Awater.

VDZ kwam al in de eerste minuut op voorsprong. Een speler van FC Trias sloeg de bal met de hand uit het doel en kon meteen gaan douchen. Martijn van Gessel scoorde vanaf de stip 0-1.
Een betere start had VDZ zich niet kunnen wensen, maar het zorgde niet voor rust in het Arnhemse spel. FC Trias kwam zelfs op gelijke hoogte. Nadat Van Gessel zijn ploeg op 1-2 had gezet, slaagde de thuisclub er voor de tweede keer in de stand recht te trekken: 2-2.
Met nog 3 doelpunten bepaalde Van Gessel de ruststand op 2-5. Na de hervatting was FC Trias de eerste die scoorde (3-5), maar al snel herstelde Van Gessel de oude marge: 3-6.
FC Trias gaf niet op, scoorde ook 4-6, maar de treffer van invaller Tim Awater betekende de definitieve knock-out voor de thuisclub: 4-7.
“We speelden niet zo geweldig”, vertelde Van Gessel na afloop. “We hebben nog een groot deel van de wedstrijd onder druk gestaan en het had ook nog maar zo 6-6 kunnen worden. We lieten de tegenstander steeds terugkomen in de wedstrijd en dat kwam omdat we niet goed verdedigden.”
Het is niet voor het eerst dat Van Gessel voor een opmerkelijk productie zorgt. Vorig seizoen scoorde de aanvaller in de uitwedstrijd alle treffers in het door VDZ met 5-1 gewonnen duel bij VVO.
Het seizoentotaal van Van Gessel staat nu op 9. Vorig seizoen, toen VDZ nog in de vierde klasse speelde, schoot hij in competitieduels 18 keer raak.

Uitslagen 3C
FC Trias – VDZ                          4-7
Doetinchem – Pax                    0-1
Ruurlo – Neede                         5-4
VIOD – RKZVC                           3-0
WVC – Groessen                       5-0
DVC’26 – Erica ’76                   5-0