Zeges voor AVW ’66 en ESA

21 februari 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

AVW ’66 heeft in de tweede klasse G van het zaterdagvoetbal een zwaarbevochten zege behaald op Blauw Geel ’55. In Ede eindigde de streekderby in 3-4. ESA boekte een verrassende winst op Unicum. De ploeg van trainer Raymond Massop won met 2-0.

AVW ’66 kende in Ede een bliksemstart. De Westervoortse ploeg stond binnen 10 minuten op een 0-2 voorsprong door doepunten van Raoul Leenders en Mike Teeuw. De gasten leken zo een gemakkelijke middag tegemoet te gaan, maar datr pakte anders uit. In de 37e minuut zorgde Wouter Slot voor de 1-2 ruststand.
Blauw geel ’55 zocht na de hervatting de aanval, maar AVW ’66 sloeg in de 56e minuut in de counter toe. raoul leenders scoorde met een lob over de Edese doelman: 1-3. De thuisclub gaf echter niet op en een kwartier later was de spanning na een doelpunt van Jeroen Berkhof weer helemaal terug: 2-3.
Robin van Otegem besliste in de 78e minuut de wedstrijd. Zijn treffer betekende 2-4. Pal voor tijd deed Blauw geel ’55 nog wat terug (3-4), maar de overwinning ging naar de ploeg van trainer Amit Hashemi.
AVW ’66 bemachtigde door de zege een plek in de middenmoot met 22 punten uit 15 duels. 

In Arnhem zorgde ESA op het eigen sportcentrum Rijkerswoerd voor een verrassing. De rode lantaarndrager won met 2-0 van Unicum en deed zo de laatste plaats over aan ESC. De thuisclub kwam in de 20e minuut door een afstandschot van Jordy Folman op 1-0.
Na de hervatting moesten de bezoekers met tien man verder na een rode kaart wegens een handsbal. Voor Unicum werd het even later nog erger toen een van de spelers na een flinke schop het veld geblesseerd moest verlaten. Omdat alle wissels al waren gebruikt, moest Unicum met negen man verder. De gasten drongen toch nog aan, maar vlak voor tijd profiteerde Youssef Ouali van de geboden ruimte. De A-junior, die twintig minuten voor tijd als invaller zijn debuut maakte, besliste met zijn treffer de wedstrijd in het voordeel van ESA: 2-0.
Doelman Dennis Amati hield voor het eerst dit seizoen de ‘nul’. “Dat is heel mooi, maar ik ben vooral blij met de overwinning”, zei de keeper na afloop. “We zijn nu niet meer laatste en het verschil met Lelystad, de nummer drie van onderen, is met vijf punten achterstand nog te overbruggen.”
Dat het duel lang spannend bleef, had ESA vooral aan zichzelf te wijten, vond Amati. “We werden ook tegen negen man achteruit gedrongen, maar kregen een paar goede mogelijkheden om uit te breken. Helaas was de eindpass vaak net niet goed.”

Duno kwam op eigen veld niet verder dan een gelijkspel tegen Vios Vaassen: 1-1. De ploeg van trainer Gert-Jan barten nam in de openingsfase door Jeremy Overbeek Bloem nog wel een 1-0 voorsprong, maar binnen het half uur was het alweer gelijk.
Met 23 punten uit 15 wedstrijden neemt de Doorwerthse formatie een zesde plaats op de ranglijst van de tweede klasse G in.


UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL 

TWEEDE KLASSE G
Blauw Geel ’55 – AVW ’66                3-4
DUNO D – VIOS V                            1-1  
ESA – Unicum                                  2-0 
ESC – Hierden                                  1-4
Lelystad ’67 – De Merino’s               0-5  
Renswoude – BAS                             0-2
Terschuurse Boys – Owios                1-2

DERDE KLASSE A
DVOV – Uni VV                                  2-7 
Keizerstad – DVV                              4-0   
Lunteren – Advendo ’57                    1-1
Otterlo – Oranje Blauw                      1-1
Redichem – VRC                                4-2
De Treffers – SKV                              6-0 
Zelos – Excelsior Z                             afg

VIERDE KLASSE B
AFC Arnhem – Eefde                         3-0 
Eendracht – Almen                            afg
Grolse Boys – Harskamp                   2-1 
Harfsen – Winterswijk                       3-1
Oeken – SC Oranje                            3-3
SVDW ’75 – Haarlo                            0-6 
Wodanseck – SDS ’55                        0-0 (gestaakt)