Zeges De Paasberg en AZ 2000 in 5F

2 april 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De Paasberg heeft de strijd om de titel in 5F zondag levend gehouden, maar de zege op Barneveld kwam maar moeizaam tot stand: 2-1. AZ 2000 won thuis met 3-1 van SVHA.VIJFDE KLASSE F
De Paasberg – Ewijk 2-1 (0-1).

“We hebben 3 punten gepakt en daar is alles mee gezegd”, zei trainer Ton Klijnhout van De Paasberg na afloop. “We houden zo in ieder geval de druk op Ewijk.”
De Paasberg, dat 2 punten achterstand heeft op koploper Ewijk, keek bij rust nog tegen een 1-0 achterstand aan. Na de hervatting kwam de thuisploeg na 10 minuten op gelijke hoogte. Uit een voorzet van Erdal Senyer schoot een verdediger van Barneveld de bal in eigen doel: 1-1. Kort daarop zette Romario van Beek De Paasberg op voorsprong: 2-1.
De thuisploeg verzuimde daarna door te drukken. “Het was slecht”, meende Klijnhout. “Van beide kanten. De tegenstander liep alleen maar achteruit en schoot alle ballen een eind weg. Maar wij moeten vooral naar onszelf kijken.”

AZ 2000 – SVHA 3-1 (2-1).
AZ 2000 leverde een prima partij af, maar kwam tegen SVHA na 10 minuten toch op achterstand. Het Arnhemse centrale duo werd verrast na een dieptepass. Doelman Tim Sio redde in eerste instantie, maar was kansloos in de rebound: 0-1.
AZ 2000 won gaandeweg de slag op het middenveld. Joeward Hoogenbergen zorgde voor de gelijkmaker. Hij omspeelde de doelman en schoot de bal in het lege doel. Zijn collega-spits Karim El Attrach herhaalde dit kunstje na 35 minuten en zette AZ 2000 op een 2-1 voorsprong.
Er was geen vuiltje aan de lucht tot de 40e minuut. Bij een corner van SVHA ontstond vooraf wat duw- en trekwerk in de doelmond, waarbij rechtsback Ryan Sardjoe de rode kaart van de prima leidende nog pas 20 jaar jonge arbiter kreeg en AZ 2000 met 10 man verder moest.
In de rust werden de puntjes op de ‘i’ gezet en na de pauze was het nauwelijks te merken dat AZ 2000 met een man minder speelde. De thuisploeg bleef op de aanval spelen, creëerde ook grote kansen, maar de bevrijdende derde treffer bleef vooralsnog uit. Vlak voor tijd was het dan toch raak. Karim El Attrach kreeg de bal op 25 meter van de goal en haalde verwoestend uit: 3-1.
AZ-trainer Delano Verwey was na afloop blij. “We hebben als collectief gespeeld. Daar is vooraf ook uitgebreid over gesproken. Er was een positieve benadering naar elkaar als de spelers zich concentreren op het spel en niet bezig zijn met praten richting scheidsrechter en medespelers zijn wij tot heel veel in staat.”

Uitslagen Vijfde klasse F
De Paasberg – Barneveld         2-1
CHRC – Roda’28                      3-0
AZ 2000 – SVHA                      3-1
Ewijk – Uchta                           5-0
SC Oranje – FC Jeugd               0-4